Erişilebilirlik

HDP Milletvekilleri Gözaltına Alındı


İçişleri Bakanlığı, HDP’li 11 milletvekilinin adli mercilere götürülmek üzere yakalandığını açıkladı.

HDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş'ın Diyarbakır'da, Figen Yüksekdağ'ın ise Ankara'da gözaltına alındığı öğrenildi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, milletvekilleri Ferhat Encü, Leyla Birlik, Selma Irmak, Abdullah Zeydan, Selahattin Demirtaş, İdris Baluken, Figen Yüksekdağ Şenoğlu, Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir, Gülser Yıldırım ve Nursel Aydoğan’ın ifade vermeye gitmedikleri için gözaltına alındıkları belirtildi.

HDP Milletvekillerinden Gözaltılara Tepki
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:09 0:00

Meral Danış Beştaş, "Selahattin Bey'i bizim yanımızda Diyarbakır'daki evinden aldılar. Herhangi bir gerekçe ve yazılı karar göstermediler. Bu yaşananlar bir darbe. Darbeyi yapanlar da gerekçe göstermeksizin, hukuksuz bir şekilde arkadaşlarımızı gözaltına aldılar" dedi.

HDP milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer Öztürk’ün ise yurtdışında olduğu tespit edildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre soruşturma, Diyarbakır, Hakkari, Van, Şırnak ve Bingöl Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülüyor.

Başbakanlık Basın Enformasyon Genel Müdürlüğü de uluslararası basın ve kamuoyu için yurtdışı temsilciliklerine açıklama yolladı. Açıklamanın sonunda, "Milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasını öngören anayasa değişikliği Mayıs ayında, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 376 oyla, referanduma gerek kalmadan kabul edilmişti" hatırlatması yapıldı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG