Erişilebilirlik

Hama'da Büyük Patlama


Suriye hükümeti Hama’da en az 16 kişinin öldüğü şiddetli patlamadan “teröristleri” sorumlu tuttu.

Hem hükümet hem isyancılar kalabalık bir mahallede büyük bir alev yığınına yol açan patlamayla ilgili olarak birbirlerini suçladı. Resmi haber ajansı SANA patlamanın teröristlerin mahalleye bombalar yerleştirmeye çalışırken meydana geldiğini bildirdi.

İsyancı güçler ise olaydan Suriye güvenlik güçlerini sorumlu tuttu.

Suriye Devrim Genel Komitesi Perşembe günü çatışmalarda yedi kişinin öldürüldüğünü, ölüm olaylarının çoğunun Deir el-Zour kentinde açılan top ateşi sırasında meydana geldiğini bildirdi.

AP ajansı BM gözlemcilerinin Hama’da patlamanın olduğu mahallleyi dolaştı. Gözlemcilerin ziyaretiyle ilgili bir açıklama yapılmadı.

Öteyandan muhalif Suriye Ulusal Konseyi BM Güvenlik konseyini olağanüstü toplantıya çağırdı. Grup, çağrıya gerekçe olarak Hama ve diğer kentlerde tırmanan saldırıları gösterdi.

Bu arada Suriye’de göreve başlayan gözlemcilerin sayısı 15’e çıktı. BM sayının bu hafta sonuna kadar 30’a, bir ay içinde ise 100’e çıkacağını tahmin ediyor.

Suriye’ye toplam 300 gözlemci göndermeye karar veren Güvenlik Konseyi, bu gücün başına, Norveçli Tümgeneral Robert Mood’u getirmeyi düşünüyor.

XS
SM
MD
LG