Erişilebilirlik

Halepliler Suriye Ordusunun Açtığı Koridor Üzerinden Kentten Kaçıyor


Halep'te Esat rejimine bağlı askerler
Halep'te Esat rejimine bağlı askerler

Suriye devlet medyası, Esat rejimine bağlı ordunun Halep kentine açtığı insani koridordan çok sayıda ailenin kaçtığını bildirdi. Rejimin haftalardır bombaladığı kent kuşatma altındaydı.

Birleşmiş Milletler yetkilileri ve yardım örgütleri, Suriye hükümetine bu koridoru insani yardım dağıtan kuruluşlara da açması çağrısı yaptı ve yaklaşık 300 bin kişinin acil gıda sıkıntısı çektiği uyarısında bulundu.

Öte yandan Amerika önderliğindeki IŞİD’le mücadele koalisyonu, örgütün Halep dışındaki mevzilerini havadan bombaladı. IŞİD, Halep kent merkezini ele geçirmeye çalışıyor.

Amerikan ordusu IŞİD militanlarının bulunduğu Menbiç yakınlarına da 11 hava saldırısı düzenledi. Ayrıca dokuz hava saldırısı da Irak’taki IŞİD militanlarını hedef aldı.

Amerika’nın Sesi Kürtçe Bölümü hava saldırılarıyla birlikte Menbiç’in merkezinde çatışmaların devam ettiğini bildirdi. Arap ve Kürtler'den oluşan IŞİD karşıtı milis güçleri, sokak sokak gezerek kenti IŞİD militanlarından temizlemeye çalışıyor.

Menbiç Sokaklarında Çatışmalar
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:00 0:00
Video: Mahmoud Bali (VOA Kürtçe Bölümü)

Öte yandan Amerikan ordusu Menbiç yakınlarında düzenlenen hava saldırılarında sivil ölümler olduğu iddialarını değerlendiriyor.

İnsan hakları örgütleri Perşembe günü düzenlenen bir hava saldırısında 25 kişinin öldüğünü bildirmişti. Pentagon sözcüsü Peter Cook, incelemenin daha ilk aşamada olduğunu açıkladı. ABD Savunma Bakanlığı, buna benzer iki olayı daha inceliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG