Erişilebilirlik

Güneydoğu’da Kanlı Gün: 35 Ölü


Güvenlik güçlerinin PKK’ya karşı operasyonlarında en kanlı günlerden biri yaşandı. Van’da polisin bir eve yaptığı baskında çıkan çatışmada 12 kişi öldürüldü. Valilik ölenlerin PKK’lı olduğunu duyurdu

Güvenlik güçlerinin PKK’ya karşı operasyonlarında çıkan çatışmada 1 polis de yaşamını yitirdi. Diyarbakır’daki saldırıda bir asker ve bir polis hayatını kaybetti. Genelkurmay Başkanlığı Diyarbakır ve Şırnak’ta 20 PKK’lının öldürüldüğünü duyurdu.

Van’da polisin takibinde olan bir grubun bulunduğu Edremit ilçesindeki bir eve sabah saatlerinde baskın düzenlendi. Baskından sonra çatışma çıktı. Yaklaşık yarım saat süren çatışmada evde bulunan 12 kişi öldürüldü. Çatışmada 1 polis de yaşamını yitirdi. Valilik ölenlerin eylem hazırlığı içinde PKK’lılar olduğu duyurdu.

Van Valisi İbrahim Taşyapan, PKK'lıların operasyon yapılan evi kiraladıklarını belirterek "Örgüt mensuplarıyla ilgili ihbar alınmıştı. Tüm çalışmalar tamamlandıktan sonra saat 05.30'da örgüt mensuplarının bulunduğu eve operasyon düzenlendi. Evden polise ateş açılınca 1 polis memurumuz şehit oldu. 12 örgüt mensubu ölü ele geçirildi. 2 polis memurumuz da yaralandı. Operasyonda 12 uzun namlulu silah, 1 Biksi, 1 adet G-3, 30 el bombası, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi" diye konuştu.

Ölenlerin kimlik tespitine katılan Van Barosu Başkanı Murat Timur, cenazelerin yüz kısmını gördüklerini ve fotoğraflarla kimlik tespiti yapıldığını söyledi. Amerika’nın Sesi’ne konuşan Timur, “Cenazelerin çoğu başından isabet almış. Soruşturmayı yürüten savcı çatışma yaşandığını ve 12 kişinin silahlı olduğunu ifade etti. Bunun doğru olup olmadığı konusunda elimizde bilgi yok” dedi.
Bir çatışma haberi de Diyarbakır’dan geldi. Sur ilçesindeki Yıkıkkaya Sokak'ta el yapımı patlayıcılarla saldırı düzenlendi. Patlama sonrası çıkan çatışmada 1 polis ile 1 uzman çavuş hayatını kaybetti, 14 güvenlik görevlisi de yaralandı. Bölgedeki çatışmalar saatlerce sürdü.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada ise Diyarbakır’ın Sur ilçesi ile Şırnak’ın Silopi ve Cizre ilçelerinde yürütülen operasyonlarda 20 PKK’lının öldürüldüğü belirtildi. Açıklamada, süren operasyonlarda öldürülen toplam PKK'lı sayısının Cizre’de 252, Silopi’de 122, Sur’da da 74 olduğu belirtildi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG