Erişilebilirlik

Görevden Alınan Ahmet Türk’e Gözaltı


Bir süre önce İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediyesi eş Başkanı Ahmet Türk ve Artuklu İlçesi Belediye Başkanı Emin Irmak’ın da aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Soruşturma için 5 günlük kısıtlılık kararı verildi.

Sabah saatlerinde Türk’ün Mardin’deki evine baskın yapan polis, evde arama yaptı. Aramalar sürerken gözaltına alınan Türk, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Türk gözaltına alındığı sırada Artuklu İlçesi Belediye Başkanı Emin Irmak da belediyedeki makam odasında gözaltına alındı. Irmak da sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü. Türk ve Irmak'ın gözaltına alınmasının ardından süren operasyonda gözaltına alınanların sayısı 9'a yükseldi.
Artuklu Belediye Başkan Yardımcıları İsmet Birtek ve Mehmet Yıldırım, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Baran İlhan, Artuklu Belediyesi avukatlarından Ziya Baği, meclis üyesi Mehmet Ali Amak, belediye çalışanları Şeyhmus Amak ve Sultan Bingöl gözaltına alınanlar arasında. Soruşturma için savcılık 5 günlük kısıtlılık kararı verdi. Karar nedeniyle şüpheliler 5 gün boyunca kimseyle görüştürülmeyecek.

Aynı soruşturma kapsamında şimdiye kadar 4'ü belediye avukatı olmak üzere 30 kişi gözaltına alındı. Geçen hafta gözaltına alınan Ahmet Türk'ün yerine Mardin Valisi Mustafa Yaman kayyum olarak atanmıştı.

Türk’ün gözaltına alınmasına ilişkin Demokratik Toplum Kongresi’nden yapılan açıklamada şöyle denildi; ”Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Sayın Ahmet Türk’ün halklarımızın barışı ve kardeşliği için büyük mücadeleler verdiği bütün ulusal ve uluslar arası kamuoyu tarafından takdirle karşılandığı aşikardır. Ayrıca Ahmet Türk’ün Kürt halkı ve Ortadoğu halkları nezdinde önemli bir şahsiyet olduğu bilinmektedir. Gözaltı ve tutuklama kampanyasının Sayın Ahmet Türk’e kadar uzanması AKP Hükümeti ve devletin imha ve tasfiye politikalarının nerelere taşınacağı konusunda önemli bir işarettir. Sayın Ahmet Türk’ün şahsında belediye eşbaşkanlarımıza yönelik gözaltı ve tutuklamaları bir kez daha şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.”

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG