Erişilebilirlik

Gençler Barış ve Güvenlik İstiyor


Gençler Barış ve Güvenlik İstiyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:52 0:00

Gençler, genellikle dünyadaki şiddet olaylarının sorumlusu olarak görülür. Birleşmiş Milletler ve Amerika Barış Enstitüsü toplumdaki bu algıyı değiştirmek için kolları sıvadı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, dünyada 1 milyar 800 milyon genç olduğunu ve bunların önemli bir bölümünün şiddet olaylarının sorumlusu olarak görüldüğünü kaydediyor.

BM Güvenlik Konseyi, 18-29 arasındaki kişileri ‘genç’ olarak tanımlıyor. BM’in 2250 sayılı kararı, üye ülkeleri, gençleri barışın ortağı haline getirmeye ve siyasi sürece dahil ederek şiddet eğilimlerini bertaraf etmeye davet ediyor.

BM Genel Sekreteri Gençlik Temsilcisi Ahmet El Hendawi, Aralık ayında onaylanan kararı memnunlukla karşıladı. El Hendawi, gençlerle ilgili olumsuz algının değiştirilmesinin çok önemli bir adım olduğunu söyledi.

Amerika Barış Enstitüsü’nün düzenlediği bir sempozyumda konuşan Nijeryalı Victoria Ibiwoye, gençlerin dünya barışına katkıda bulunmak için sorumluluk üstlenebileceğine inandığını belirtti.

Ibiwoye, akranlarıyla iletişim kurabileceklerini ve onları şiddetten vazgeçirip, barışı desteklemeye yönlendirebileceklerini söylüyor.

Birleşmiş Milletler, çalışmanın başarılı sonuçlar vermesi için, sosyal ve kültürel olmak üzere birçok farklı yaklaşım içeren önlemlerin hayata geçirilmesi, böylece gençlerin sivil topluma ve siyasete ısındırılması gerektiğini söylüyor.

İsmail, “Sivil toplum örgütlerinin, enstitülerin ve diğer toplulukların, gençlerin gücüne inanması çok önemli. Çünkü gençler dünyayı değiştirme gücüne sahip. Onlar sorun çıkaran veya sorunların kurbanı olan bireyler olarak görülmemeli. Aslında gençler toplumdaki değişimin öncüleri.” şeklinde konuşuyor.

Amerika Barış Enstitüsü Başkan Yardımcısı Manal Ömer, gençliğe yapılan yatırımın gelecek için yapılan yatırım anlamına geldiğini vurguluyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG