Erişilebilirlik

Genç Müzisyenler Profesyonel Olma Yolunda


Genç Müzisyenler Vakfı Orkestrası Profesyonelliğin Yolunu Açıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:15 0:00

Genç Müzisyenler Vakfı, 60 yıldır orkestrası aracılığıyla gençlerin müziği meslek edinmelerine yardımcı oluyor. Vakfa ait orkestra, amatör ve profesyonel müzisyenler arasında köprü kuruyor

Genç Müzisyenler Vakfı Orkestrası’nın provaları sırasında bir opera sanatçısı, orkestra şefi Roger Kalia’nın tavsiyelerini dinliyor.

Roger Kalia, orkestradaki 15 yaşındaki lise öğrencilerinden 25 yaşındaki profesyonel müzisyenlere kadar herkesin müziğe tutkuyla bağlı olduğunu söylüyor: ”Müzisyenlerin enerjisini ve coşkusunu görmek beni mutlu ediyor.”

70 genç müzisyen, müziğin en iyileriyle çalışıyor. Flüt sanatçısı Mira Magrill, War Horse filminin orijinal müzikleri için bir solo kaydetmiş.

Filmin müziği, ünlü besteci John Williams’a ait: ”Beste, flüt soloyla başlayıp bitiyor. Orkestrayı John Williams yönetti, ben de flüt soloyu icra ettim. Şimdiye kadar katıldığım en iyi performanstı.”

Genç müzisyenler provalarda zor besteler çalmayı öğreniyor. Vakıf, okullarda öğrencilerin müzik çalışmalarına da yardımcı oluyor.

San Francisco Senfoni Orkestrası müzik yönetmeni Michael Tilson Thomas, vakıf orkestrasının ilk şeflerinden.

Şu anki şef Roger Kalia, Indiana Üniversitesi’nde doktora öğrencisi: ”Bu, benim için de bir eğitim. Genç müzisyenlerden çok şey öğreniyorum.”

Vakıf yöneticisi Julia Gaskill’e göre, orkestra, genç müzisyenlerin konservatuardan konser salonlarına geçmesini sağlıyor: ”Genç müzisyenlerin özgüvenleri pekişiyor, müzik tutkuları ve yetenekleri gelişiyor.”

Julia Gaskill, orkestranın hayat boyu müzik aşkı ve kariyeri için başarılı bir köprü oluşturduğunu söylüyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG