Erişilebilirlik

Foto Muhabiri Çağdaş Erdoğan’ın Tutuklanmasına Gazetecileri Koruma Komitesi'ndenTepki


Foto muhabir Çağdaş Erdoğan 2 Eylül günü Kadıköy’de fotoğraf çekerken gözaltına alındı. 15 Eylül Cuma günü de hakim karşısına çıkarılan Erdoğan hakkında terör örgütüne üye olmak suçlaması ile tutuklama kararı verildi. Merkezi New York'ta bulunan Gazetecileri Koruma Komitesi de bu gelişme üzerine yayınladığı açıklamada kendisi ile ilgili davanın düşürülerek foto muhabir Çağdaş Erdoğan’ın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Komite açıklamasında Erdoğan’ın Milli İstihbarat Teşkilatı’na ait bir binayı fotoğrafladığı gerekçesi ile gözaltına alındığı hatırlatılarak “Bir binanın fotoğraflarının çekilmesi bırakın terör faaliyetini suç dahi değildir” denildi. Gazetecileri Koruma Komitesi Direktör Yardımcısı Robert Mahoney de “Çağdaş Erdoğan, otoritenin yayınlanmasını istemediği konular üzerinde çalışan bir gazeteci olduğu cezalandırılıyor. Bu mantıkdışı suçlamalar geri çekilmeli ve kendisi de hapisteki diğer çok sayıdaki gazeteciyle birlikte ivedilikle serbest bırakılmalıdır” dedi.

Açıklamada ayrıca Çağdaş Erdoğan’ın çektiği fotoğrafların bugüne dek The New York Times, Guardian, BBC ve Buzzfeed gibi dünyanın önde gelen medya kuruluşlarında yayınlandığı hatırlatıldı. Erdoğan’ın ilk fotoğraf kitabının yayıncısı Valentina Abenavoli de Erdoğan’ın Türkiye’de Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerde yaptığı çalışmalar nedeniyle tutuklandığını söyledi.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG