Erişilebilirlik

Filipinler'de Sel ve Toprak Kaymasında Can Kaybı Artıyor


Bölgedeki tropik yağışlar sonrası oluşan sel ve toprak kaymaları sonucu çok sayıda ev yerle bir oldu.
Bölgedeki tropik yağışlar sonrası oluşan sel ve toprak kaymaları sonucu çok sayıda ev yerle bir oldu.

Tropik hava koşullarının neden olduğu yağışların ardından gelen sel ve toprak kayması sonucu Filipinler’de hayatını kaybedenlerin sayısı 85’e ulaştı. Yetkililer halen 20 kişinin de kayıp olduğunu açıkladı. Henüz ulaşılamayan bölgelere yönelik kurtarma çalışmaları da devam ediyor.

Filipinler Ulusal Afet Dairesi Direktörü Ricardo Jalad, hayatını kaybedenlerin arasında gençlerin çoğunlukta olduğunu ve insanların genel olarak aşırı yağışlar sonrası toprak kaymasında evlerinin yıkılması neticesinde öldüklerini söyledi.

Jalad, şu an ulaşılamayan ve hakkında bilgi alınamayan kişilerin de dahil edilmesi durumunda ölü sayısının 105’e ulaştığını belirtti.

Tropik yağışlar ülkenin özellikle Bicol ve doğu Visayas bölgelerinde sel ve toprak kaymalarına neden oldu. Ülkede üç bölgede acil durum ilan edildi.

5 milyon 800 bin insanın yaşadığı Bicol bögesi, sel ve yağışlardan en çok etkilenen yer oldu. Bölgede 68 kişi hayatını kaybetti. Mısır ve pirinç üretim merkezi olan bölgede en az 6 milyon 500 bin dolarlık hasar olduğu belirtiliyor.

Yardım ekipleri sel ve toprak kayması sonucu kapanan yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Yetkililer yağmurların hafiflemesi ve güneşin görülmeye başlamasıyla birlikte sel sularının çekilmesini umuyor.

Filipinlerde yılda ortalama 20 kez ağır tropik yağışlar görülüyor ve bu yağışlar çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden oluyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG