Erişilebilirlik

Facebook'un Organ Bağış Kampanyasına Büyük İlgi


Facebook'un iki kurucusundan biri olan milyarder Mark Zuckerberg'in çağrısından sonra organ bağışları rekor düzeyde arttı

Facebook sosyal medyadaki gücünü sosyal amaçlarla kullanmak istiyor. Facebook şirketinin iki kurucusundan biri olan Mark Zuckerberg, bu hafta Facebook üzerinden organ bağışlanması çağrısı yaparakgüzel bir girişime imza attı.

Zuckerberg'in çağrısından hemen sonra Facebook izleyicisi 6 bin kişi 22 eyaletten giriş yaparak organ bağışında bulundu. Bir gün sonra bu sayı 100 bini geçti.

Amerika’da 161 milyon Facebook kullanıcısı var. Facebook Sözcüsü Sarah Feinberg şirketin şu ana kadar kaç kişinin organ bağışlama kampanyasına katıldığını açıklamada ancak yüzlerle başlayan rakamların birkaç gün içinde yüzbinlerle ölçülmeye başladığı tahmin ediliyor.

En iyi sonuçlar Facebook şirketinin merkezinin bulunduğu California eyaletinde alındı.Bir günde ortalama 70 kişinin organ bağışında bulunduğu California'da Zuckerberg'in çağrısından sonraki 24 saat içinde tam 3,900 kişi organlarını bağışlamak için kayıt yaptırdı.

Resmi rakamlara göre bugün Amerika'da 114 bin Amerikalı, karaciğer, böbrek, kalp ve akciğer ve diğer organların nakli için bekliyor. Geçen yıl 6,600 kişi organ nakli beklerken hayatını kaybetti.

Amerika'da birçok kişi ehliyet alırken veya ehliyetlerini yenilerken organ bağışlayıp bağışlamayacağına karar veriyor.Bu şekilde organ bağışlayanların oranı sadece yüzde 2. Çocukların organ bağışı konusunda ailelerinin izni gerekiyor.

XS
SM
MD
LG