Erişilebilirlik

Eski James Bond Pierce Brosnan Ne Yapıyor?


Eski James Bond Pierce Brosnan Ne Yapıyor?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:01 0:00
Daniel Craig’in Bond filmi Skyfall gişe rekorları kırarken, eski bir James Bond ne yapıyor dersiniz? Yıllar önce Bond’luğu bırakan Pierce Brosnan, resim yapıyor ve kazandığı parayı çevre projelerine harcıyor.

Aktör Pierce Brosnan web sitesinde mesajlarını her zaman "sevgi, sadece sevgi" diye imzalıyor. Brosnan 2001 yılından bu yana da birçok sosyal davaya sevgiyle bağlı.

Brosnan, “Eşim Keely Shaye hayatıma tam bir çevre savaşçısı olarak girdi ve beni de çevreci yaptı. Yıllardır böyle bir amaç aradığımı anladım. Sosyal konularda çalışmak herkesin hedefi olmalı. Oyuncu olmam, çevremin geniş olması, bu davayı Hollywood’da savunabilmek de iyi bir fırsat oldu,” şeklinde konuşuyor.

Pierce Brosnan’ın tutkusu, balinalara uygulanan şiddeti önlemek ve nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan canlılarla ilgili araştırma yapılmasını sağlamak: “Balinaları ve yaşadıkları çevreyi korumak görevimiz olmalı. İzlanda, Japonya ve Norveç’e sesleniyorum: Dünyanın malı olan canlıları öldürmeye hakkınız yok. Balinaların ticari amaçlarla avlanması 1986 yılında yasaklandı ancak o zamandan bu yana yasağı hiçe sayanlar 20 binden fazla balina öldürdü.”

Pierce Brosnan ünlü çevreci Pierre Cousteau’yla da çalışmalar yaptı: Brosnan, “Balinaların düşüncesizce öldürülmesi, okyanuslarda yaşama zarar veriyor. Gelecekte çocuklarımız, 'balinaları kim öldürdü?' diye sorduğu zaman nasıl cevap vereceğiz? Bu yüzden buna engel olmak zorundayız,” diyor.

Brosnan 1996 yılında iş hayatına atıldı, James Bond filmlerinden kazandığı paranın büyük bölümüyle Dreamtime adlı film şirketini kurdu. Şirket son yıllarda birkaç filme imza attı.

Pierce Brosnan, film çevirmekten arta kalan zamanını manzara resimleri yaparak değerlendiriyor. Tablolarını satarak kendi adıyla kurduğu vakfa gelir sağlıyor. Brosnan Vakfı çevreyi, çocuk ve kadın sağlığını korumak için çeşitli projeler yürütüyor.

Böylece ünlü aktör, James Bond filmlerinden sonra da hayatın devam ettiğini kanıtlıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG