Erişilebilirlik

“Erken Seçimler 1 Kasım’da”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi günü TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’la görüşeceğini ve seçim tarihini resmen açıklayacağını söyledi. Erdoğan, “1 Kasım'da inşallah Türkiye tekrar seçimi yaşayacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün yaptığı açıklamada, sonuç alınamayan koalisyon görüşmeleri sonrasında erken genel seçime gidileceğini açıkladı.

Erdoğan, “1 Kasım'da inşallah Türkiye tekrar seçimi yaşayacaktır,” dedi.

Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’la Pazartesi günü görüşeceğini ve seçim tarihini resmen açıklayacağını da kaydetti.

Cumhurbaşkanı, seçimlere kadar geçici bir hükümet kurulacağını söylerken, ana muhalefet partisi lideri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hükümeti kurma görevi vermeyeceğini de ifade etti.

Erdoğan bu konudaki bir soruya, “Beştepe'yi tanımayanı niye çağırayım ki” yanıtını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Zaman kaybetmeye gerek var mı? Cumhurbaşkanı seçime götürebilir mi? Götürebilir. Cumhurbaşkanı olarak Pazartesi 45 günün sonu. Meclis başkanımla bir görüşme daha yapacağım sonra da hayırlısıyla ülkemizi erken seçime götüreceğiz” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, koalisyon hükümeti kurmakta zorlanınca hafta başında görevi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iade etti.

AKP’nin kayba uğradığı 7 Haziran seçimleri sonrasında, iki yıllık bir ateşkes sürecinden sonra PKK saldırılarının artması çeşitli çevrelerde siyasi hesap olarak değerlendiriliyor.

Erdoğan karşıtları, Cumhurbaşkanı’nın başından beri koalisyon kurulmasını engelleyerek AKP’nin daha fazla oy toplayacağı umuduyla erken genel seçime gitmeyi planladığını söylüyor.

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG