Erişilebilirlik

Erdoğan'dan 15 Temmuz Konuşmasında Sert Mesajlar


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz Anma Konuşması
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:39:30 0:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'nde konuştu. Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsünde yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yüklendi, sert mesajlar verdi.

“Geçen yıl bugün bu saatlerde burada tam bu noktada bir ihanet girişimi başlamıştı” diyen Erdoğan, Türkiye'nin FETÖ ihanet çetesinin aracılığı ile bir saldırıya bir işgal girişimine maruz kaldığını ve bunu gören milletin hemen harekete geçtiğini söyledi.

“3-4 metre ötesine kurşun düştüğü yere yürüyen ve kendisine gitme öleceksin diyen kişiye dönüp ‘Bugün ölmeyeceksek ne zaman öleceğiz’ diyen millete kim dur diyebilir?” diyerek sözlerine devam eden Cumhurbaşkanı, özgürlüğüne, ezanına, bayrağına, vatanına, devletine, geleceğine sahip çıkan herkese teşekkür etti.

“15 Temmuz gecesi darbeci hainlerin saldırılarında 250 kahramanımızı toprağa verdik” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karşılığında ne kazandık biliyor musunuz 50 milyonluk Türkiye'nin geleceğini istikbalimizi kurtardık” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın gündeminde idam konusu da vardı. Erdoğan idam ile ilgili, “Biz bir hukuk devletiyiz. Parlementoya geldiği anda parlementodan bana geldiği anda ben bunu onaylarım. Çünkü şehit ailelerin, gazilerimizi evlerinde ziyaret ettiğimde ateş düştüğü yeri yakıyor” dedi.

"Bu mücadele ödleklerin mücadelesi değildir"

CHP lideri ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘kontrollü darbe’ sözlerine ise Cumhurbaşkanı sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Biz Yenikapı'ya bu beyefendiyi de davet ettik bilseydim etmezdim. Önce davetime olumsuz cevap verdi son anda, Cumartesi Yenikapı, Cuma günü geleceğini bildirdi. Fakat Yenikapı ruhundan da bir şey alamamış ki kontrollü darbe dedi. Bu 250 şehidimize saygısızlıktır hakarettir. 2 bin 193 gazimize saygısızlıktır hakarettir bu millete saygısızlıktır hakarettir. Bunu nasıl söylüyorsun. Bu millet senin gibi ürkek korkak değil. Bu milletin yüreği var yüreği o yürek sende yok. Bu mücadele ödleklerin mücadelesi değildir, vandalların mücadelesi değildir” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun darbecilerle aynı çizgide yürüdüğü politikayı gizlemeye çalıştığını savunan Erdoğan, “Kendisinin o gece nerede olduğunun tüm belgeleri ile açıkça ortada iken darbeciler için yollara düşen bu zat için ne desek boştur. Bugün parlamentoda hala sıkılmadan utanmadan hala bunları söylüyor. Tıpkı FETÖ'cüler gibi bu da kendisine verilen görevi yerine getiriyor” dedi.

Fethullah Gülen davalarında kararların yavaş yavaş çıkmaya başladığını belirten Cumhurbaşkanı, “Bu ülkede hiçbir suç cezasız kalmayacak bundan emin olunuz. Bu millet ihanet edenin başını ezmekte de asla tereddüt etmez” dedi ve mahkemelerde tek tip elbise konusuna da değindi ve "Geçen gün Sayın Başbakanımızla da konuştum. Artık bunlar mahkemeye çıkarken Guantanamo'da olduğu gibi bunları da tek tip elbise ile çıkaralım. Tek tip elbise" dedi.​

Konuşmasının başında gözyaşlarına hakim olamayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sonrasında Şehitler Anıtı'nın açılışını yaptı.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG