Erişilebilirlik

Erdoğan Cumhurbaşkanı Adayı


Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin tarafından açıklandı. Açıklamanın yapıldığı tören için bazı muhalif medya muhabirlerine akreditasyon verilmedi

AKP Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, TBMM'deki tüm AKP'li milletvekillerince toplanan imzalarla partileri adına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanlığı'na aday gösterdiklerini açıkladı.

AKP, Cumhurbaşkanı adayını ilan ettiği töreni ATO Kongre Merkezi'nde olağanüstü güvenlik önlemleri eşliğinde gerçekleştirdi. Törene, Hükümet üyeleri, AKP milletvekilleri, parti kurucuları, AKP'li il, ilçe başkanları, belediye başkanları ile delegeleri katıldı. Tüm katılımcılara ayrı renklerde giriş kartları verilirken, salonda oturma yerleri isim isim belirlendi. Ancak törende basına yönelik akreditasyonda kısıtlanma uygulanması dikkat çekti. Taraf, Sözcü, Evrensel, Birgün, Yeniçağ, Yurt, Aydınlık gazeteleri ile Ulusal Kanal ve Halk TV’nin muhabirlerine de akreditasyon verilmedi.

Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası için hazırlanan logo
Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası için hazırlanan logo

Tören açılışında, Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte sahneye çıkarak salondakileri selamladı. Ardından Erdoğan'ın fotoğraflarından hazırlanmış müzikler eşliğinde bir sinevizyon gösterimi yapıldı. AKP adına cumhurbaşkanlığı adayını ilan etmek üzere kürsüye AKP Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin geldi.

AKP'nin Erdoğan ile birlikte kurucu kadrosunda yer alan Şahin, kısa konuşmasında, 2007 yılında 11'nci Cumhurbaşkanı seçiminde karşılarına hukuka aykırı şekillerde kendilerine zorluklar çıkarıldığını savundu. Şahin, "zorlukları seçim ile aşarak, TBMM'de 11'nci Cumhurbaşkanı'nı seçtikten sonrasında artık halkın seçimi yapması için anayasa değişikliğini gündeme getirdiklerini" söyledi. 'Halkımız teveccüh gösterdi' diyen Şahin, 2010 yılındaki halk oylamasıyla da Cumhurbaşkanı'nı artık halkın seçmesi yönündeki anayasa değişikliğinin kabul edildiğini hatırlattı. AKP olarak TBMM'deki tüm milletvekillerinden imza topladıklarını da anımsatan Şahin, tüm milletvekilleri imzasıyla birlikte AKP'nin adayının Başbakan Erdoğan olduğunu ilan etti.

Erdoğan'ın adaylığı resmi olarak ilk kez ilan edildikten sonra Başbakan'ın özgeçmişini sesli olarak anlatan ikinci sinevizyon gösterisi dev ekrana yansıtıldı.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG