Erişilebilirlik

Erdoğan: NATO’nun Gözden Geçirilmesi Lazım


Türkiye uzun süredir Amerika Birleşik Devletleri’nin Suriye’nin kuzeyinde ve Musul’da IŞİD’e karşı verdiği mücadelede YPG/PYD'yle işbirliği yapmasından rahatsız olduğunu çeşitli seviyelerde ve çeşitli tonlarda muhataplarına bildiriyordu.

Ancak bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD-YPG işbirliğinin sürmesi halinde NATO’nun gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyerek Türkiye’nin tepkisini bugüne kadarki en üst seviyesine çıkardı.

Haliç Kongre Merkezi’nde Adalet ve Kalkınma Partisi İl Teşkilatı’yla bayramlaşma toplantısında konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir taraftan NATO’da beraber olacağız öbür taraftan terör örgütleriyle beraber hareket edeceğiz. Bu nasıl iştir? O zaman NATO’nun yeniden gözden geçirilmesi gerekir. Bu atılan adımların hepsi NATO’ya aykırıdır. Bunu Brüksel’deki son toplantıda dile getirdim. Suriye’den Türkiye’ye yönelik her terör saldırısına kendi topraklarında müdahale edeceğiz. Türkiye’ye saldıran yılanların başlarını kendi inlerinde ezmeye devam edeceğiz”dedi.

Erdoğan: NATO’nun Gözden Geçirilmesi Lazım
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00

Erdoğan: ABD, YPG’yi verdiği silahı geri alacağını söyleyerek Türkiye’yi kandırdığını sanıyor,Türkiye çadır devleti değildir

Türkiye’nin Fırat Kalkanı operasyonuyla YPG’nin terör hattı kurma çabalarını boşa çıkardığını belirten Erdoğan, ABD’nin bu örgüte verdiği silahları geri alacağı açıklamasının inandırıcı bulmuyor.

“Maalesef müttefik dediğimiz, dost bildiğimiz ülkeler, Türkiye'nin bütünlüğüne göz dikmiş terör örgütleriyle iş birliği yapmakta sakınca görmüyorlar. Bu terör örgütüne verilen silahları daha sonra geri alacaklarını söyleyerek Türkiye'yi kandırdıklarını sananlar, hayati bir yanlış yaptıklarını eninde sonunda anlayacaklar ama onlar için iş işten geçmiş olacak. Biz o silahlarla dökülen her damla kanın faturasını o silahların asıl sahiplerine çıkaracağız. Şunu tüm dünya bilmelidir, Suriye’nin kuzeyinde, sınırlarımızda bir terör devleti kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bunlara destek verenler de bu gerçeği görecekler. Asla taviz yok. Bunu bizzat kendilerine de söyledik. Zira Türkiye bir çadır devleti değildir bunu herkes böyle bilmelidir.”

Erdoğan’dan Avrupa’ya: Sırf bize zarar vermek için koyunlarında yılan besliyorlar

PKK’nın Belçika’da çadır açtığı 2016 yılının Mart ayında Avrupa ülkelerine “koyununuzda yılan besliyorsunuz, o yılan her an sizi sokabilir” diyen Cumhurbaşkanı, bu sözlerini bugün bir kez daha tekrarladı.

Cumhurbaşkanı, “Terör örgütlerinin mensuplarına gösterilen bu derin muhabbetin, aşırı korumacılığın yol açacağı felaketleri görmezden gelenleri bir an önce akıllarını başlarına almaya çağırıyoruz. Türkiye, tarihi birikiminden, birlik ve beraberliğinden aldığı güçle bu musibetlerin hepsinin bir şekilde üstesinden gelir. Buna karşılık sırf bize zarar veriyor diye bu yılanları koyunlarında besleyenlerin damarlarında o yılanların zehriyle uyanacakları günler çok yakındır” diye konuştu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG