Erişilebilirlik

‘Arap Kardeşlerimiz Münbiç'e Girecek Biz Güvenlik Sağlayacağız’


Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Esat yönetimiyle Suriye Demokratik Güçleri SDG’nin vardığı anlaşma sonucu, Suriye hükümet güçleri ülkenin kuzeydoğusunda SDG’nin kontrolunda olan yerleşim merkezlerine girdi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye Ordusu’na bağlı birliklerin beş yıl aradan sonra Rakka'nın Ayn İsa ilçesine girdiğini yazdı.

Suriye devlet televizyonu, daha önce SDG'nin kontrolunda olan Kamışlı ve Haseke'deki devlet kurumlarına Suriye Arap Cumhuriyeti'nin bayrağının çekildiği görüntüleri yayınladı.

Suriye’nin kuzeydoğusunda meydana gelen gelişmelerle haber ve iddialar bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a soruldu.

Erdoğan: ‘Kobani'de Rusya'nın da olumlu yaklaşımıyla sıkıntı olmayacağa benziyor, Münbiç kararımızı uygulama aşamasındayız’

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi 7. Zirvesi’ne katılmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye hareketinden önce İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye ordusunun ülkenin kuzeyine ilerleyişinin Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’ndaki hedeflerini değiştirmeyeceğini söyledi.

Erdoğan, “Şu anda birçok dedikodular var. Kobani'de Rusya'nın da olumlu yaklaşımıyla sıkıntı olmayacağa benziyor. Münbiç konusunda da biz kararımızı verdiğimiz gibi uygulama aşamasındayız. Bildiğiniz gibi Amerika ile Münbiç konusundaki karşılıklı mutabakatımız, 90 gün içinde terör örgütleri Münbiç'i boşaltacaktı. Fakat seneyi devirdi, Münbiç boşaltılmadı. Münbiç boşaltıldığında Türkiye olarak biz girmeyeceğiz ki oranın gerçek sahipleri Arap kardeşlerimiz, görüşmeler yaptığımız Arap aşiretleri girecek. Bizim yaklaşımımız onların girmesi ve onların güvenliğini sağlamak” dedi.

‘‘Amerika ve Rusya ile olan görüşmeleri arkadaşlarımız sürdürüyor’’

Uluslararası basının Barış Pınarı Harekatı’na yaklaşımını da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ve Rusya’yla görüşmelerin devam ettiğini de dile getirdi.

Erdoğan, “Yabancı basının ülkemize 600 üzerinde havan topunun atılmasına kör kalmaları anlaşılır gibi değil. Her zaman bunların taktiği budur. Şu anda da yine aynı taktiği uyguluyorlar. Onlar kendi maharetlerini sergileyecekler, sahtekarlıklarını yapacaklar, bizse doğruyu anlatmaya gayret edeceğiz. Bunlar bizi yıldırmasın. NATO Genel Sekreteri ziyaretimize geldi. Gayet güzel açıklamalar yaptı. Onun duruşu çok farklı. Üye ülkelerin bazılarının duruşu çok farklı. Biz bu noktada dik duracağız. Özellikle teröre ve teröristlere karşı. Bizim Kürtlerle bölgede savaşmak diye bir şey yok. Terör örgütüyle savaş olmaz, mücadele olur. Savaş devletler arasında olur. Amerika ve Rusya ile olan görüşmeleri arkadaşlarımız sürdürüyor” diye konuştu.

MSB: “550 YPG’li etkisiz hale getirildi”

Milli Savunma Bakanlığı da etkisiz hale getirilen YPG/PYD’li sayısının 550’ye ulaştığını açıkladı. Bakanlık, İHA’larca yer tespiti yapılan bir YPG ikmal aracının Türk Hava Kuvvetleri tarafından imha edilme görüntülerini de yayınladı.

Bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri ve muhaliflerden oluşan Suriye Milli Ordusu’nun kontrolü sağladığı Tel Abyad’daki YPG bayrağı indirilerek yerine Suriye muhalefetinin kullandığı üç yıldızlı Suriye bayrağı asıldı.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG