Erişilebilirlik

Erdoğan Suriye’ye Operasyon Sinyalini Yineledi


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye’de yeni operasyona her an başlanabileceğini söyledi. Şeb-i Arus programına katılmak için Konya’da bulunan Erdoğan, Başkan Donald Trump’ın da Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon planlarına olumlu yanıt verdiğini belirtti.

Erdoğan, ‘‘Fırat'ın doğusuna askeri operasyona başlayacağımızı resmen ilan ettik. Sayın Trump ile bunları görüştük, olumlu cevap verdiler" ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasında, “Biz sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridoruna izin vermeyeceğiz. Üç ayrı operasyonla bunu icra ettik. Diğer bölgelerde bu oyunu büyük ölçüde bozduk. Sıra Fırat’ın doğusuna geldi. Geçen hafta Fırat’ın doğusuna askeri operasyona başlayacağımızı ilan ettik. Trump’la da bunları görüştük, kendileri de olumlu cevapları verdiler. Suriye topraklarını karış karış tarayacağız. Siyasi çözüm yolu açılana kadar Suriye topraklarındaki terörle mücadelemiz sürecektir. Bizi Münbiç’le oyalayan Fırat’ın doğusuyla ilgili sözleri verenler, bu sözleri yerine getirmesi lazım” dedi.

Erdoğan, ABD askerlerine asla zarar vermeyecek şekilde Suriye topraklarındaki operasyonlarımıza her an başlanabileceğini dile getirdi: “ABD askerlerine zarar vermeyecek şekilde Suriye topraklarındaki operasyonlara her an başlayabiliriz. Kahraman ordumuz hazırlıklarını ve planlarını tamamlamış durumda. Bir gece ansızın gelebiliriz. Her an teröristlerin tepesine çökebiliriz. Teröristler güya bize karşı tedbir alıp tünel kazıyorlarmış. Ne yaparlarsa yapsınlar askerlerimiz geldiğinde hepsi o çukurlara gömülmekten kurtulamayacak.”

Erdoğan geçen hafta Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Ankara tarafından terör örgütü olarak görülen YPG’ye karşı Suriye’nin kuzeyinde Fırat Nehri’nin doğusunda yeni bir sınır ötesi operasyon düzenleyebileceğini söylemişti.

Erdoğan, operasyona birkaç gün içinde başlanacağını söylemiş ve ‘‘Hedefimiz asla Amerikan askerleri değildir, bölgede faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarıdır’’ diye konuşmuştu.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG