Erişilebilirlik

Emekli Komutandan 'Yeni Darbe Olabilir' Uyarısı


Emekli Komutandan 'Yeni Darbe Olabilir' Uyarısı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:57 0:00

15 Temmuz darbe girişimi Amerika’da tartışılmaya devam ediyor. Bu sefer konuşmacılar Türkiye’den gelenlerdi. “Turkish Heritage Organization -Türk Mirası Vakfı’nın Washington’da düzenlediği panele emekli askeri hakim Ahmet Zeki Üçok, Genelkurmay Eski İstihbarat Dairesi Başkanı İsmail Hakkı Pekin ve gazeteci Nedim Şener katıldı. Konuşmacılardan Pekin, bir darbe girişiminin daha olabileceği uyarısında bulundu. Üçok da Türk Silahlı Kuvvetleri’nde Gülen hareketine atfettiği “70 bin terör örgütü mensubu” olduğunu söyledi.

Turkish Heritage Foundation-Türk Mirası Vakfı’nın düzenlediği ve 15 Temmuz Darbe Girişiminin tartışıldığı panelin konuşmacıları bu sefer Türkiye’den geldi.

Gazeteci Nedim Şener, Genelkurmay eski İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin ve eski askeri savcı Ahmet Zeki Üçok 15 Temmuz Darbe Girişimi'ni anlattı.

“Fethullah Gülen bir terör örgütü yapılanmasıdır” diyen Nedim Şener, devletlerin bu yapıyı çok iyi bildiğini ve işlerine geldiği zaman kullandıklarını söyledi.

Şener, “Herkes Gülen hareketinin ne olduğunun farkındaydı, Türkiye Cumhuriyeti devleti de farkındaydı, Amerika Birleşik Devletleri de farkındaydı. Bunun için gizli haber kaynaklarına gerek yok, sadece WikiLeaks’te yayınlanan Amerikalı diplomatların Fethullah Gülen’in nasıl yapılandığını, orduda, poliste, yargıda nasıl örgütlendiğini an be an rapor ettiklerini görebilirler” diye konuştu.

Eski askeri hakim Ahmet Zeki Üçok da “Fethullah Gülen terör örgütünün” ordudaki yandaşlarını çoğaltmak için askeri okullara giriş sorularını çaldığını belirtti. Soruların çalındığının ilk tespit edildiği tarihin 1986 olduğunu belirten Üçok, sadece son 10 yılda 40 bin “Fethullahçı Terör Örgütü” Mensubunun Türk silahlı kuvvetlerine giriş yaptığını vurguladı. Üçok da, “Bunları topladığınızda son 10 yılda 40 bin, 86’dan 2006’ya kadar da biner kişi olmak üzere 30 bin dediğimiz zaman Türk Silahlı Kuvvetleri içinde yaklaşık 70 bin Fethullah Gülen terör örgütü mensubunun olduğu yasal verilerle tespit edilmiştir.”

Genelkurmay eski İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin de 70 bin rakamına dikkat çekti ve benzer veya daha farklı bir darbe olabileceğini savundu: “Tabii bundan sonra ne olabilir, ikinci darbeden bahsettim, çünkü o 70 bin askerden sadece 4600 kişi tutuklu şu anda. Bundan sonra beklediğimiz Türkiye’nin bir kaosa sokulması, bunlardan en ihtimallerden bir tanesi işte PKK var, IŞİD benzeri radikal grup olabilir bunların desteklediği, ikincisi sayın Cumhurbaşkanı’na bir suikast yapılabilir, Türkiye o şekilde kaosa sokulabilir.”

Pekin, “1 Mart 2003 tezkeresinin reddedilmesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin rolünden dolayı Amerika yaşananlara sessiz kaldı” şeklinde konuştu. Genelkurmay eski İsthbarat Daire Başkanı, “iktidar partisinin sesiz kalmasının rolünün de askeri vesayet diye tabir edilen olayın bu örgüt tarafından sona erdirileceğine olan inançtı” dedi.

“Örgütün amacı Türkiye Cumhuriyeti Devleti yönetimini ele geçirmek” diyen Pekin, bu örgütün tamamen dağıtılabilmesi için Amerika’nın Fethullah Gülen’i Türkiye’ye iade etmesi gerektiğini de vurguladı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG