Erişilebilirlik

Ekonomistler Hillary Clinton'u Tercih Ediyor


Ekonomistler Hillary Clinton'u Tercih Ediyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:53 0:00

Ulusal Ticaret Ekonomik Derneği NABE’in gerçekleştirdiği araştırmaya katılan 414 ekonomistin büyük bir çoğunluğu, Hillary Clinton’un, Donald Trump’a göre, dünyanın en büyük ekonomisi olan Amerika ekonomisini rahatlatacak bir planı olduğuna inanıyor.

Araştırmaya katılan ekonomistlerin yüzde 55'i, Hilary Clinton'u Amerikan ekonomisini en iyi yönetecek başkan adayı olarak görürken, Donald Trump'ın ekonomi alanındaki politikalarına güvenenlerin oranı yüzde 14.

Daha önce siyaset ve ekonominin karıştırılmasından kaçınan NABE, ilk kez bu tür bir araş tırma gerçekleştirdi. NABE’nin Ekonomik Siyaset Araştırma Komitesi Başkanı LaVaughn Henry, sonuçların siyasi eğilimlerden çok gerçekleri yansıttığını belirtti ve şunları söyledi: “Siyaseti değil adayların izleyecekleri politikaları izleyen bir araştırma yaptık. Siyasi tarihimize bakarsanız, herhangi bir partiye yakın durduğumuzu göremezsiniz. Bu yıl da aynı politikayı izliyoruz. Yaptığımız araştırmalarda başkan adayları Clinton ve Trump arasındaki önemli farklılıkları ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.”

Ticaretin güvenli limanları sevdiğini söyleyen Henry, “İş dünyası ileriye odaklı projelerden hoşlanır. Önümüzdeki yıl vergim ne olacak? Hedef, süreç ve bitiş tarihi gibi ayrıntıları bilmek ister. Diğer adaylara oranla Hillary Clinton’un bunu sağladığını görüyoruz” dedi.

İşadamı Donald Trump’ın ekonomiyi yürütemeyeceğine dair bir algının Trump'ın " sadece ‘Bana güvenin' deyip hiç bir ayrıntı vermemesine dayandıran Henry bunun güven vermek için yeterli olmadığını belirtti.

Henry, Kasım’da kim kazanırsa kazansın, ekonomiye zararın zaten verilmiş olabileceğini söylüyor. NABE tarafından yapılan araştırmaya katılan ekonomistlerin yüzde 62’si, göçmen politikalarının belirsizliğini koruduğuna, ticaret ve devlet harcamalarının Amerikan ekonomisindeki büyümeyi yavaşlattığına inanıyor. Uzmanlar, önümüzdeki günlerde açıklanacak yeni verilerin bu durumu yansıtacağını tahmin ediyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG