Erişilebilirlik

Ekonomi Danışmanından Trump’a Eleştiri


Başkan Donald Trump’ın üst düzey ekonomi danışmanı Gary Cohn, Başkan’ın Charlottesville’deki ırkçı saldırıya verdiği tepkiyi eleştirdiği gerekçesi ile istifa etmesi için yoğun bir baskı altına alındığını söyledi.

Beyaz Saray Baş Ekonomi danışmanı Gary Cohn, Cuma günü Financial Times gazetesine verdiği röportajda, Charlottesville’deki ırkçı saldırının ardından, Trump yönetiminin beyazların üstünlüğünü savunan grupları kınama konusunda daha fazlasını yapmak zorunda olduğunu söyledi.

Cohn, “Bu yönetim toplumumuzdaki bölünmeyi sona erdirmek için sürekli ve en sert şekilde bu tarz grupları kınamak zorundadır” dedi.

Başkan Trump, Charlottesville’de yaşanan şiddet olaylarının ardından iki tarafı da itham eden açıklamaları ve olayları kınamak konusundaki isteksiz görüntü vermesi nedeniyle çok sert eleştirilere maruz kaldı.

Trump, Charlottesville’de yaşanan olay ile ilgili iki tarafta da şiddeti kışkırtan insanlar olduğunda ısrar etti ve ırkçılarla karşıt grupların çatışmalarını buna bağladı.

Görüntülerde her iki grupta da ellerinde silah ve sopa benzeri saldırı amaçlı nesneler olduğu görünen kişiler vardı. Gösteriler sırasında zaman zaman gruplar arasında sert kavgalar da yaşandı. Charlottesville polis şefi de her iki tarafta da kavgaya karışan kişiler olduğunu söyledi.

Cohn ise açıklamasında ırkçılara karşı eylem yapan kişilerin eşitlik ve özgürlük adına orada bulunduklarını ve kesinlikle Nazi yanlıları, beyazların üstünlüğünü savunanlar ve Ku-Klux-Klan üyeleri ile aynı kefeye konamayacaklarını söyledi.

Başkan Trump ırkçılığı kınayan ve bunun “şeytani” olduğunu söyleyen açıklamalarda bulundu ve bu konudaki açıklamasını tekrar ederken tartışmalara neden olan iki tarafı da itham eden ifadelerini yeniden kullanmadı. Charlottesville’de bir kişinin kalabalığın üzerine araba sürülmesi sonucu hayatını kaybettiği olaydan hemen sonra ise iki tarafın da sorumlu olduğunu belirten ifadeler kullanmıştı.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG