Erişilebilirlik

Down Sendromlu Eczacı Engel Tanımıyor


Down Sendromlu Eczacı Engel Tanımıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00

Gaziantep'te 5 yıldır bir eczanede çalışan 22 yaşındaki Down sendromlu Fatih Albayrak çevresindekilerin ilgi odağı oldu.

Eczacı Gülşen Çayırlı aynı mahalleden tanıdığı Down sendromlu Fatih Albayrak'ı 5 yıl önce iş yerine davet etti. İlk zamanlar çekindiği ve utandığı için gelmeyen Albayrak bir süre sonra eczanede vakit geçirmeye başladı. 5 yıldır her gün eczaneye gelerek diğer personellerle birlikte çalışan Albayrak, patronu ,mesai arkadaşları ve müşteriler tarafından ise çok seviliyor.

''Bir yıl ikna etmek için uğraştım''

Fatih Albayrak'ı 1 yıl boyunca eczaneye gelmesi için ikna etmeye ve sonrasında alıştırmaya çalıştığını dile getiren Eczacı Gülşen Çayırlı, ''İlk zamanlar sokakta oynarken gezerken görüyordum ama eczaneye pek gelmek istemiyordu. daha sonra karşılıklı ilgi ve sevgi ile birlikte birbirimize ısındık. Tam okulunun da bittiği dönemde ,kendisine bizimle çalışmak ister misin diye sordum. Oda kabul etti ve beyaz önlüğü üzerine giydi. 5 yıldır bizimle birlikte, nöbet günlerimizde bile bizi yalnız bırakmıyor.Müşteriler de onu çok seviyor, o da özellikle çocukları çok seviyor'' dedi.

''Önce askere gideceğim sonra da Kübra ile evleneceğim''

Eczanede çalıştığı için gayet mutlu olduğu gözlenen Fatih Albayrak, kazandığı parayı annesine verdiğini söyleyerek , en büyük isteklerinden birinin ise askere gitmek ve kendisi gibi Down sendromlu olan Kübra ile evlenmek olduğunu vurguladı.

Eczane müşterilerinden Belkıs Gür ise Fatih'i çok sevdiklerini belirterek, eczanede sürekli gözlerinin Fatih'i aradığını ifade etti.

Boş zamanlarında mesai arkadaşlarına şarkı söyleyen Down sendromlu Fatih Albayrak, eczanede ise en çok patronu Gülşen Çayırlı'yı sevdiğini dile getiriyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG