Erişilebilirlik

Diyarbakırlı Terör Kurbanına Gözyaşlarıyla Veda


Diyarbakırlı Terör Kurbanına Gözyaşlarıyla Veda
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:10 0:00

Diyarbakırlı Terör Kurbanına Gözyaşlarıyla Veda

İstanbul’daki terör saldırısında yaşamını yitiren Diyarbakırlı minibüs şoförü Velat Demiroğlu, doğduğu köyde, gözyaşları arasında, toprağa verildi.

15 yıl önce bölgedeki olaylar nedeniyle Diyarbakır’dan İstanbul’a göç eden Demiroğlu ailesi, kaçış nedenlerine İstanbul’da yakalandı. Aile üyelerinden 24 yaşındaki Velat Demiroğlu, Beşiktaş’taki terör saldırısına kırmızı ışıkta yakalandı. Çalıştığı minibüsle ışıkta bekleyen Demiroğlu, patlamada olay yerinde hayatını kaybetti.

Otopsi işlemlerinin ardından Demiroğlu’nun cenazesi bugün Diyarbakır’a getirildi. Demiroğlu, uzun bir araç konvoyu eşliğinde Çınar ilçesine bağlı Yaprakbaşı Köyüne getirildi. Cenazeye Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı ile birlikte Demiroğlu’nun yakınları ve çok sayıda kişi katıldı. Demiroğlu için önce cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Demiroğlu köyün mezarlığında, ağıtlarla toprağa verildi. Cenaze toprağa verilirken, yakınları sinir krizleri geçirdi. Demiroğlu’nun annesi ve kız kardeşleri uzun süre mezarın başında ağıt yaktı. Demiroğlu’nın kardeşleri yaşananlara tepki gösterdi.

Baba Mehmet Demiroğlu ise gözyaşları arasında taziyeleri kabul etti. Baba Demiroğlu, Kürtçe yaptığı konuşmasında yaşananların herkesin ortak derdi olduğunu dile getirerek, köyden bir bela yüzünden göç etmek zorunda kaldığını, o belayı İstanbul'daki patlamayla yaşadığını söyledi.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG