Erişilebilirlik

Diyarbakır’da PKK Saldırısı: 6 Ölü


Diyarbakır’ın Çınar İlçesinde Emniyet Müdürlüğüne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda, 6 kişi öldü. 39 kişi yaralandı. Ölenler arasında iki bebek te bulunuyor. Aynı aileden 3 kişi de ölenler arasında.

Bomba yüklü kamyonetle düzenlenen saldırıda Çınar Emniyet Amirliği hedef alındı. Bombalı araç binanın arka tarafında patlatıldı. Saldırıda yaklaşık 1 ton patlayıcı kullanıldı. Patlamanın hemen ardından hem emniyet hem jandarma komutanlığına yönelik uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Patlamanın şiddetiyle hizmet binasının, yanındaki lojman ve çevre bulunan binalarda tahrip oldu. Emniyet binasında ağır hasar meydana geldi.

Polis lojmanlarında iki polis yakını ve bir polis hayatını kaybederken, 6’sı polis ve 8’i polis yakını olmak üzere 14 kişi yaralandı. Patlamanın etkisiyle lojman yakınlarındaki bir bina çöktü. Binada bulunan 4 sivil yaşamını yitirdi. Ölenler aynı aileden Lokman Açıkgöz, 5 yaşındaki Sadık Efe Açıkgöz, 1 yaşındaki Ecrin Açıkgöz olduğu öğrenildi. 5 kişi ise binadan yaralı olarak kurtarıldı. Çevre binalarda ise 20 kişi yaralandı. Yaralılar Diyarbakır’daki Hastanelerde tedavi altına alındı.

Saldırı sırasında Emniyet Müdürlüğü’nün hemen arkasındaki evinde bulunan Sıtkı Çiftçi, elinden yaralandı. Saldırı anını Amerika’nın Sesi’ne anlatan Çiftçi, “Saat 23.30 sularıydı, aniden bir patlama oldu. Sanki üzerimize atom bombası attılar. Bütün camlar patladı, Bu sırada elimden yaralandı. yaralı halimle çocukları bodruma indirdim. Sabaha kadar silah seslerinden dolayı çıkamadık dışarı. Çok şükür bizim aileden ölen olmadı” dedi.

Günün aydınlanmasının ardından saldırının gerçek boyutu da ortaya çıktı. Patlamanın etkisiyle Emniyet Müdürlüğünün yakınlarındaki bütün binaların camları kırıldı. Bazı ev ve işyerlerinde ağır hasar meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle su boruları patlarken. Bazı evlerin duvarları yıkıldı. Olay yeri inceleme ekipleri, sabaha kadar patlamayla ilgili delil aramaya devam etti. Polis tarafından ablukaya alınan patlama bölgesine giriş çıkışlara izin verilmedi. Olay yeri yakınlarında patlamada kullanıldığı sanılan araca ait bazı parçalar da bulundu.

Çınar’daki saldırıyla eş zamanlı olarak, Bismil ilçesi ile Mardin’de de güvenlik güçlerine saldırılar düzenlendi.

Diyarbakır’da PKK Saldırısı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:21 0:00

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG