Erişilebilirlik

Diyarbakır’da Belediyeden Heykel Operasyonu


Diyarbakır’da yıllardır Büyükşehir Belediyesi önünde bulunan 2 insan başlı aslan heykeli kaldırıldı. Kayapınar ilçesinde bulunan ve Uludere’de hava bombardımanında ölen 34 kişinin anısına yaptırılan ‘Roboski Anıtı’ da kaldırıldı.

İlk heykel operasyonu dün sabah yapıldı. 10 yıla yakın bir süredir Büyükşehir Belediyesi önünde duran Lamassus yani insan başlı aslan heykelleri kaldırıldı. Asur mitolojisinde insan başlı, kanatlı aslan ve boğanın tasvir edildiği heykellerin kutsal mekânları koruduğuna inanılır. Belediyenin önünde bulunan heykeller dün yerinden kaldırıldı. Heykellerin neden kaldırıldığına ilişkin Büyükşehir Belediyesi’nden bir açıklama yapılmadı.

Bir heykel kaldırma operasyonu da Kayapınar ilçesinde gerçekleştirildi. Kayapınar’da belediyeye ait bir parkta bulunan Roboski Anıtı bu sabah kaldırıldı. Anıt Şırnak’ın Uludere İlçesinde hava bombardımanında öldürülen 34 kişinin anısına dikilmişti. Yere düşmüş 4 füze ve ortasında ağlayan bir kadının tasvir edildiği anıtın kaidesi üzerinde, olayda ölenlerin isimleri yazıyordu. Anıt sökülmesinin ardından üzerinde isimlerin yazılı olduğu mermerler de kırıldı. Görgü tanıkları anıtın sabah erken saatlerde kaldırıldığını söyledi. Anıtın kaldırıldığını duyanlar parka gelip, anıttan geriye kalanlara baktı. Anıtın kaldırıldığını görenler, tepki gösterdi.

Diyarbakır'da Belediyeden Heykel Operasyonu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:04 0:00

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG