Erişilebilirlik

Diyarbakır’da Askeri Konvoya Saldırı


Diyarbakır-Bingöl karayolunda yolun altına gizlenmiş el yapımı patlayıcı, asker taşıyan zırhlı otobüsün geçişi sırasında patlatıldı. Parçalanan otobüste bulunan 6 asker yaşamını yitirdi, 1 asker yaralandı.

Olay Diyarbakır-Bingöl Karayolunun Lice İlçesi Mermer Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Karayolunda mayın araması yaptıktan sonra birliklerine dönen askerler hedef alındı. Yolun altına gizlenmiş el yapımı patlayıcı, askerlerin bulunduğu zırhlı minibüsün geçişi sırasında patlatıldı.

Patlamanın etkisiyle minibüs parçalara ayrılırken, içindeki 6 asker yaşamını yitirdi, 1 asker yaralandı. Diyarbakır ve ilçelerinden çok sayıda ambulans bölgeye sevk edilirken, yaralı asker Diyarbakır Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Saldırıdan sonra karayolu trafiğe kapatılırken, başka patlayıcı bulunup bulunmadığı araştırıldı. Patlamanın olduğu yolda büyük bir çukur oluştu. Bombanın şiddetiyle parçalanan minibüs yaklaşık 15 metre uzağa fırladı. Minibüsün çevreye saçılan parçaları askerler tarafından toplandı. Olayın ardından saldırganların yakalanması için bölgede hava destekli operasyon yapıldı. İlk incelemede saldırıda amonyum nitratlarla güçlendirilmiş, yaklaşık 1 ton patlayıcı kullanıldığı belirlendi. PKK'lıların patlayıcıyı kablo düzenekli olarak hazırladığı ve yaklaşık 350 metre uzunluğunda kablo döşediği belirlendi.

Genelkurmay Başkanlığı, olayla ilgili yaptığı 6 askerin öldüğünü, 1 askerin de yaralandığını açıkladı. Açıklama şöyle:

"18 Şubat 2016 Perşembe günü saat 09.30 sularında Diyarbakır-Lice karayolunda mayın araması için görevlendirilen konvoya, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce daha önce yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, 6 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 1 kahraman silah arkadaşımız da ağır yaralanmıştır. Ağır yaralanan silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilmiş ve tedavisine devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

Diyarbakır'da Askeri Konvoya Saldırı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:47 0:00

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG