Erişilebilirlik

Karakol Saldırısına Yayın Yasağı


Dün akşam saatlerinde bomba yüklü bir aracın karakol bahçesinde patlatılması sonucu, karakol binasında ağır hasar meydana geldi. Binanın bir kısmı çökerken çevre duvarları da yıkıldı. Bina sabah saatlerinde beyaz bir brandayla örtüldü. Patlamanın ardından askerler arazide delil aramayı sürdürdü.

Bu arada patlama sadece karakolda değil çevrede de hasara neden oldu. Karakolun bulunduğu Mermer Köyü ve çevredeki köylere elektrik sağlayan hatlar, patlamanın etkisiyle koptu. Bölgeye sabaha kadar elektrik verilemedi.

Karakolun hemen karşısında bulunan ve bölgedeki en önemli tahıl deposu olan Toprak Mahsulleri Ofisi de patlamadan zarar gördü. Ofisteki bir güvenlik görevlisi yaralanırken, idare binalarının duvarları çöktü.

Diyarbakır’da Karakola Bombalı Araçla Saldırı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:13 0:00

Patlama Mermer Köyü’nde de paniğe neden oldu. Patlama sırasında evinin önünde olan Serdar Ökten, “Eve doğru gidiyordum, baktım bir patlama meydana geldi. Dama çıktım baktım büyük bir ateş. Bizim köyün karakoluna baskın yapmışlar, bomba yüklü araçla, baktım oradan ateşler yükseldi. Sonrasında bir şey görmedim, karakol köye baskın yapacak diye herkes korkup evine girdi. Helikopterler geldi, 15-16 ambulans geldi” dedi.

Diğer görgü tanığı Recep Taştekin ise patlama nedeniyle evde bulunanların korktuklarını ifade etti. Taştekin, “Büyük patlama meydana geldi, insanlar çok korktu. O sırada elektrikler kesildi. Kimse evinden çıkamadı korkudan. Ne olduğunu kimse anlamadı çünkü korkudan kimse çıkamıyordu. Özellikle çocuklar çok korktu” diye konuştu.

Bu arada Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Yasak kapsamında saldırı ile ilgili, sosyal medyayı da kapsayan, yayın yasağı getirildi. Savcılık yasakla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Yürütülen soruşturma kapsamında Diyarbakır 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin 25/03/2016 tarih ve 2016/792 Değişik İş numaralı kararı ile 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 3/2 maddesi gereğince toplum sağlığı, milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu güvenliği, suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamında yazılı görsel ve internet medyasında, sosyal medyada her türlü haber, röportaj ve bu içerikli yayınların yasaklanmasına karar verilmiştir.”

Saldırıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklama, üç askerin yaşamını yitirdiği 24 askerin de yaralandığı belirtildi. Genelkurmay'ın internet sitesinde yeralan konuya ilişkin açıklama şöyle: "24 Mart 2016 Perşembe günü saat 21.10 sularında Diyarbakır-Lice karayolu üzerinde bulunan Mermer Jandarma Karakolu nizamiyesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 24 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir.”

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG