Erişilebilirlik

Dışişleri'nden İngiltere'ye Akın İpek Tepkisi


Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Türkiye'nin 2016 yılındaki darbe girişiminden sorumlu tuttuğu Fethullah Gülen ve yapılanmasıyla bağlantılı olarak hakkında Türkiye’de yargılama kararı olan Hamdi Akın İpek’in iade edilmemesi yönündeki mahkeme kararı için “Ret gerekçeleri dayanaktan yoksundur” açıklamasını yaptı.

Sözcü Aksoy, Türkiye’nin iadesini talep ettiği Hamdi Akın İpek, Talip Büyük, Ali Çelik ve Mustafa Yeşil hakkında İngiltere’de verilen mahkeme kararını yazılı açıklamayla değerlendirdi. Aksoy, Londra’da Westminster Mahkemesi’nin dünkü kararıyla İpek, Büyük, Çelik ve Yeşil’in İngiltere’den Türkiye’ye iade edilmesini reddettiğini hatırlattı.

Aksoy, “Mahkeme’nin, iade taleplerimizin reddine ilişkin gerekçeleri dayanaktan yoksundur. Beklentimiz, 251 masum vatandaşımızın şehit olduğu ve binlercesinin de yaralandığı 15 Temmuz hain darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ’nün önde gelen mensupları arasında yer alan bu şahısların ülkemizde yargılanmalarını teminen bir an önce iade edilmeleridir. Bu yöndeki gayretlerimizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Aksoy, ayrıca Türkiye olarak İngiltere’ye gerekli tepkiyi gösterdiklerini de işaret ederek, “Kararın kabul edilemez olduğu ve bundan duyduğumuz derin hayal kırıklığı, görüşülen İngiliz makamlarına, kuvvetli bir şekilde vurgulanmıştır” bilgisini verdi.

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG