Erişilebilirlik

Cumhurbaşkanı Gül'den İlk Değerlendirme


Cumhurbaşkanı Gül'den İlk Değerlendirme
Cumhurbaşkanı Gül'den İlk Değerlendirme

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ile kuvvet komutanlarının emeklilik isteklerinin ardından yaptığı ilk değerlendirmede komutanların isteklerini saygıyla karşıladıklarını söyledi ve YAŞ toplantılarının normal şekilde yapılacağını vurguladı.

Abdullah Gül, yaşanan gelişmeleri kendi çapında olağanüstü bir gelişme olarak değerlendirdi ancak “Herşey kendi mecrasında devam ediyor, herhangi bir boşluk söz konusu değil,” dedi.

Abdulllah Gül, gazetecilere yaptığı açıklamalarda herhangi bir krizin de söz konusu olmadığına vurgu yaptı. Gül “Sayın Işık Koşaner, askeri kimliğine hep saygı duyduğumuz değerli bir komutandır. Bir süredir kendisi ayrılmayı düşünmüş. Biz kendisinin devam etmesini arzu etmemize rağmen bu kararı verdi. Biz de saygıyla karşıladık. Diğer komutanlar zaten emekli olacaklardı. Dolayısı ile bunu normal görmeniz gerekir. Herşey kendi mecrasında devam ediyor. Herhangi bir boşluk söz konusu değildir" şeklinde değerlendirmelerde bulundu. Gazeteciler, Gül’den, Koşaner’ın “Personelimin hakkını koruyamadım. Yetkili makamlar da gerekeni yapmadılar” şeklindeki ifadelerini de değerlendirmesini istediler. Gül, bu soru üzerine "Bir hukuk ülkesinde yaşıyoruz. Kuvvetler ayrılığı söz konusu. Yapılabilecek şu anda bir şey yok. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada gördüğünüz gibi, Askeri Şura normal toplantı ve terfilerini yapacak. Kendi kuralları çerçevesinde herşey devam edecek" şeklinde konuştu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG