Erişilebilirlik

Clinton 'Ne Oldu'ğunu Anlatıyor


Clinton 'Ne Oldu'ğunu Anlatıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:43 0:00

Amerika Başkanlık seçimini kaybetmesinin üzerinden 1 yıl geçmeden yeni bir kitap yazan Hillary Clinton, destekçilerine beklemedikleri bir sonuçla karşılaşmalarına neyin neden olduğunu açıklamaya çalışıyor.

2016’da Demokratlar’ın başkan adayı olan Hillary Clinton destekçileriyle fotoğraf çektirirken gülücükler dağıttı ve kitaplarını imzaladı. New York’taki Barnes and Noble adlı kitapçının önünde uzun bir kuyruk vardı.

Kitabın kopyasını okuyan bir Associated Press Haber Ajansı muhabiri Jonathan Lemire, Clinton’ın kitapta seçim kampanyasında neyin yanlış gittiğini anlattığını söyledi. Kitapta Clinton kendi hatalarına da yer veriyor.

Lemire’e göre eski başkan adayı eleştirilerinin çoğunu Cumhuriyetçi Donald Trump’a yöneltiyor. Demokrat Clinton seçim kampanyası sırasında Trump’ın Beyaz Saray için yetersiz olduğunu savunmuştu, bunu kitabında da tekrarlıyor.

Lemire Clinton'ın Rusya'yı seçime müdahale ettiği ve dönemin Federal Soruşturma Bürosu FBI Başkanı James Comey'i de seçimden iki hafta önce emailleriyle ilgili soruşturma açtığı için sert bir dille eleştirdiğini belirtiyor.

Trump’ın destekçileri Clinton’ın yenilgisinde Rusya’nın rolü olduğunu düşünmüyor.

Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders da kitabı eleştirenlerden: “Hillary Clinton’ın tarihteki en olumsuz kampanyalardan birini yürütmesi ve seçimi kaybetmesinden sonra satışını arttırmak için yanlış ve dikkatsiz saldırılar içeren bu kitabı yayınlaması, kamu yaşamının son döneminde bu şekilde hatırlanmasına neden olacak. Bence bu şekilde devam etmesi üzücü.”

Clinton’ın 2016 başkanlık seçimini kazanacağı tahmin ediliyordu. Ancak seçim sonucunu belirleyen delegelerden sadece 227’sinden destek gören Clinton, Trump’ın 304 delegeye ulaşmasıyla seçimi kaybetti. Seçimi, rakibinden 2 milyon 900 bin fazla oy alan Donald Trump kazandı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG