Erişilebilirlik

Clinton 11 Eylül Anma Töreni Sırasında Fenalaştı


ABD’de Demokrat Parti’nin başkan adayı Hillary Clinton, New York’ta düzenlenen 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenleri anma töreni sırasında rahatsızlanarak alanı erken terketti.

Clinton’ın seçim kampanyası ofisinden yapılan açıklamada, Demokrat adayın sıcaktan fenalaştığı, şu anda kendisini çok daha iyi hissettiği belirtildi.

Clinton’ın sözcüsü Nick Merrill, eski dışişleri bakanının bu sabah 11 Eylül’de yaşamlarını için saygılarını ifade etmek üzere 90 dakika süreyle anma törenine katıldığını bildirdi. Merrill, “(Clinton) Tören sırasında aşırı sıcaktan etkilendi ve kızının evine gitmek üzere ayrıldı, şimdi kendisini çok daha iyi hissediyor” dedi.

Bu arada Clinton'ın doktoru tarafından daha sonra yapılan açıklamada, Clinton'a geçen Cuma günü zatürree teşhisi konduğu, antibiyotik verildiği ve istirahat etmesinin tavsiye edildiği belirtildi.

Doktor Lisa Bardack, Clinton'ın tören sırasında sıcaktan etkilendiği ve su kaybettiği bilgisini verirken, "Kendisini az önce muayene ettim, durumu düzeliyor" dedi.

Clinton da, kızının evinden ayrılışı sırasında gazetecilerin sağlık durumuyla ilgili sorularını, "çok iyiyim" diye yanıtladı.

Öte yandan, Clinton'ın törenden ayrılışı sırasında ayakta durmakta zorlandığı ve yanındakilerin yardımıyla araca bindirildiği görüldü.

Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump’ın destekçileri, Clinton’ın başkan olmak için fiziksel olarak elverişsiz olduğunu iddia ediyor. Clinton, Aralık 2012’de bayılarak beyin sarsıntısı geçirmiş, doktorlar gerekçe olarak mide virüsü ve aşırı su kaybını göstermişti.

Manhattan’daki “Sıfır Noktası”nda düzenlenen geleneksel törende Clinton’ın yanısıra aralarında New York’un Demokrat senatörleri Chuck Schumer ve Kirstin Gillibrand’in de olduğu çok sayıda tanınmış isim de bulunuyordu. Törene Trump da katıldı, ancak Trump da Clinton da konuşma yapmadı.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG