Erişilebilirlik

Chicago'da bir Hastanede Silahlı Saldırı:3 Ölü


Silahlı saldırı Chicago Mercy Hastanesi otoparkında başladı
Silahlı saldırı Chicago Mercy Hastanesi otoparkında başladı

Chicago’da bir hastanede silahlı saldırı yaşandı. Olayda silahlı saldırganla birlikte bir polis memuru ve iki hastane çalışanı hayatını kaybetti. Yetkililer hastane otoparkında, birbirini tanıyan iki kişinin yaşadığı tartışmanın, silahlı çatışmaya dönüştüğünü söyledi.

Polis şefi, saldırgan polis tarafından mı vuruldu yoksa intihar mı etti bunun henüz bilinmediğini söyledi. Saldırı, Chicago şehrinin güneyindeki Mercy Hastanesi’nde yaşandı.

Belediye Başkanı Rahm Emanuel, “Chicago tüm gün boyunca işlerini severek yapan bir doktorunu, bir ecza görevlisini ve polisini kaybetti. Bunlar şehrimizin ruhunun gözyaşları, bu şeytanın yüzü ve sonucu” ifadelerini kullanırken gözyaşlarına hakim olamadı.

Silahlı bir çatışmayla son bulan olay, hastanenin otoparkındaki bir tartışmayla başladı. Polisin açıklamasına göre silahlı bir kişi otoparkta bir kadınla tartışıyordu.

Kadının arkadaşlarından biri onlara müdahale etmeye çalıştığında saldırgan, tshirtünü sıyırdı ve silahını gösterdi.

Kadının arkadaşının bunun üzerine hastane binasına kaçıp yardım isterken saldırgan silahını ateşledi. Bu sırada saldırgan, tartışmakta olduğu hastane görevlisi olan ve daha önceden tanıştıkları ve kişisel bir tartışma yaşadıkları söylenen kadını öldürdü.

James Gray adlı bir görgü tanığı, saldırganın kadın yere düştükten sonra da üç el ateş ettiğini anlattı.

Polisin olay yerine gelmesiyle önce polis aracına ateş eden saldırgan, daha sonra da hastane binasının içine kaçtı ve polis de onu takip etti. Bu esnada çıkan silahlı çatışmada, asansörden çıkan bir hastane çalışanı da vurularak hayatını kaybetti.

Polis şefi, “Saldırganın ne tür bir planla saldırı gerçekleştirdiğini bilmiyoruz” derken asansörden çıkan kişinin olayla ilgisi olmadığını, çatışmada arada kaldığı için hayatını kaybettiğini söyledi.

Ölen polis memurunun da Şubat 2017’den bu yana polis memuru olan Samuel Jimenez olduğu açıklandı.

Olayda hayatını kaybeden diğer kişilerin kimlik bilgilerine ilişkin yetkililer henüz bir açıklama yapmadılar.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG