Erişilebilirlik

Çeçenistan'da Silahlı Çatışma: 19 Ölü


Grozni'de çatışmalarda yanan Basın Evi
Grozni'de çatışmalarda yanan Basın Evi

Çeçenistan'ın başkenti Grozni'de İslamcı militanların önce bir güvenlik kontrol noktasına, ardından çevre binalara saldırdığı çatışmalarda 10 polis memuruyla 9 militan ölürken 28 kişi de yaralandı

Rusya Ulusal Anti-Terör Komitesi, Çeçenistan’ın başkenti Grozny’de iyi silahlanmış İslamcı militanlarla girilen çatışmalarda en az 10 polis memurunun hayatını kaybettiğini ve 28 kişinin de yaralandığını açıkladı.


Rus yetkililer, Perşembe sabahı meydana gelen çatışmada tüm militanların öldürüldüğünü bildiriyor. Associated Press’in haberine göre,Rusya federasyonuna bağlı Çeçenistan cumhuriyetinin lideri en az 9 militanın öldürüldüğünü açıkladı.

Rus yetkililer, 3 araça binmiş militanların önce Grozny’deki bir güvenlik kontrol noktasında duran polislere sonra da yakın binalara saldırdıklarını söylüyor.

Moskova, militanların 10 katlı Basın Evi Binasını işgal ettikleri ve burada çıkan yangında en az 6’ sının öldüğünü bildirdi. Diğer militanların harabeye dönen bir okulun içinde kuşatıldıkları haber veriliyor.

Çeçenistan’ın Rusya yanlısı lideri Ramazan Kadirov, saldırganlardan bazılarının roket atar gibi etkili silahlarla donatıldıklarını söyledi.
Saldırı, Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in ulusa sesleniş konuşmasından birkaç saat önce başladı.

STÜDYO VOA

ABD’de düşmeyen enflasyon FED’e faiz indirtmedi – 1 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:30:56 0:00
XS
SM
MD
LG