Erişilebilirlik

Çeçen Kardeşler Bombayı Evlerinde Yapmış


Bazı Amerikan basın yayın organları, emniyet kaynaklarına dayandırdıkları haberlerinde Tamerlan Tsarnayev’in Boston Maratonu sırasında kullandığı iddia edilen bombaları evinde imal ettiğini bildirdi.

Tamerlan Tsarnayev 19 Nisan’da polisle girdiği çatışmada öldürülmüştü. Yetkililer, 25 yaşındaki Tamerlan ve 19 yaşındaki kardeşi Cohar’ın bombaları patlattığını söylüyor. 15 Nisan’da Boston Maratonu’nun bitiş çizgisi yakınına yerleştirilen iki bombanın patlaması üzerine üç kişi hayatını kaybetmiş 260’ı aşkın kişi de yaralanmıştı. Yaralılardan 14’ü bacaklarını kaybetti.

Yetkililer şimdi, saldırıdan haberdar olup olmadığı, ya da bombaları nasıl hazırlamış olabilecekleri konusunda Tamerlan’ın dul eşi Katherine Russell’ı sorguluyor. Polisle uzun süren çatışmanın ardından yaralı ele geçirilen küçük kardeş Cohar Tsarnayev de polis tarafından sorgulanıyor.

Yetkililere göre Tsarnayev kardeşler, bombalı saldırıyı Amerika’nın bağımsızlık günü olan 4 Temmuz gününde, hatta intihar eylemi olarak planlamış. Cohar’ın yetkililere verdiği ifadeye göre, iki kardeş bombaları erken bitirdikleri için saldırıyı 15 Nisan tarihine çekmiş.

15 Nisan Amerika’da Yurtseverler Günü adıyla kutlanıyor.

Öte yandan Tamerlan Tsarnayev’in akrabaları, eşinin verdiği onayın ardından cenazeyi teslim aldı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG