Erişilebilirlik

Çavuşoğlu: 'Suriye'deki Gruplara Dış Destek Durmalı'


Çavuşoğlu: ‘Suriye’deki Gruplara Dış Destek Durmalı’
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:25 0:00

Moskova’da Rus ve İran Dışişleri Bakanlarıyla biraraya gelen Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye’deki tüm gruplara dış desteğin durdurulması gerektiğini söyledi. Çavuşoğlu, Türkiye’nin Suriye genelinde ateşkese ulaşılması konusunda çabalarına devam edeceğini de kaydetti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Suriye’deki gruplara dış desteğin durdurulması gerektiğini söyledi. Çavuşoğlu, sadece bir tarafı işaret etmenin yanlış olduğunu kaydetti.

Çavuşoğlu, Türkiye’nin Suriye’de siyasi çözüm çabalarına ve ülke genelinde ateşkese ulaşılması konusunda çabalarına devam edeceğini de belirtti.

Moskova’da Rus ve İran Dışişleri Bakanları ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, Türkiye’nin IŞİD’i sınırdan uzaklaştırmak için başlattığı operasyonun el-Bab çevresinde devam ettiğini ve gizli bir gündemi de olmadığını kaydetti.

Lavrov: “Rusya, Türkiye ve İran Suriye’de terörle mücadele konusunda hemfikir”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, Çavuşoğlu ve İran Dışişleri Bakanı ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, 3 ülkenin Suriye rejimi ile muhalifler arasında bir anlaşmaya varılmasına yardımcı olmaya hazır olduğunu kaydetti.

Lavrov, Rusya, İran ve Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğünü korunması ve Suriye barış görüşmelerinin yeniden başlaması yönündeki deklarasyona imza attıklarını da kaydetti.

Rusya Dışişleri Bakanı Rusya, Türkiye ve İran’ın Halep’te yaşayanların tahliyesinin tamamlanması için de etkilerini kullanacağını belirtti.

Lavrov, Rusya, Türkiye ve İran’ın Suriye’de rejim değişikliği değil, terörle mücadele konusunda hemfikir olduğunu söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesiyle, İran ve Türkiye’nin Şam rejimi ile muhalifler arasında varılacak bir barış anlaşmasının garantörü olmaya hazır olduğunu söyledi.

Bu açıklama, Türkiye’nin Suriye krizinin çözümünde ana aktörleri araında yer aldığını perçinlemiş oldu. Ankara, geçen hafta da Halep için varılan ateşkese arabuluculuk etmişti.

Türkiye, İran ve Rusya, Suriye’nin geleceği için Moskova’da biraraya gelirken, Amerika bu toplantının dışında kaldı.

Moskova, Şam rejimini desteklerken, Ankara, Esat karşıtı muhalifleri destekliyor.

Bugün Moskova’da yapılan bu üçlü görüşme Türkiye ile Rusya’nın, Ankara’da Rus Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesinden sonra da ilişkilerini bozmama konusunda kararlı olduğunu gösteriyor.

İki Bakan çiçek bıraktı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov görüşmeler sırasında Ankara'da öldürülen Rus Büyükelçi Andrei Karlov'un bir masadaki fotoğrafının önüne çiçekler bıraktılar.

İki Bakan Çiçek Bıraktı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:22 0:00

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG