Erişilebilirlik

California’daki Yangınlarda Ölü Sayısı Artıyor


Amerika’nın batısındaki California eyaletindeki orman yangınları, dün yavaşlamasına rağmen sabaha doğru yeniden güçlenerek ilerlemeye devam etti. Çok sayıda yerleşim yerini yutan alevler en az 21 kişinin de ölümüne yol açtı.

Dün eyaletin kuzeyinde şiddeti azalan rüzgar ve düşen hava sıcaklığı, yangınlarla mücadeleyi kolaylaştırmıştı. Yangınlarda şu anda kadar 50 bin hektarlık alanın yanı sıra 3 bin 500 ev ve işyeri yandı. 20 bini aşkın kişi evlerini terk etmek zorunda kalırken, binlerce kişi geçici barınaklara yerleştirildi.

Napa ilçesi itfaiye müdürü Barry Bierman, yangınların şiddetlenebileceği uyarısında bulundu, bununla birlikte diğer bölgelerden kendilerine yardım ulaştığı müjdesini verdi.

Tahliyeler tüm gece devam ederken, yetkililer zorunlu tahliyeler başlamadan insanlara evlerini terk etmeleri uyarısında bulunuyor.

San Francisco’nun kuzeyindeki Napa ve Sonoma ilçeleri gelirini turizm ve şarap endüstrisinden sağlıyor. Ancak çok sayıda üzüm bağı ve yerleşim yeri yangınlar sırasında tahrip oldu.

Sonoma ilçesi emniyet müdürü Robert Giordano, 500’ü aşkın kişi hakkında kayıp duyurusu yapıldığını, bu kişilerin çoğunun aileleri ve yetkililerle temas kurmaya çalışıyor olabileceğini, ancak 70’in üzerinde baz istasyonunun tahrip olmasından dolayı sorun yaşandığını bildirdi.

Başkan Donald Trump California’ya federal yardım gönderirken, California Valisi Jerry Brown da yedi ilçede olağanüstü durum ilan etti.

Yangınlara neyin yol açtığı bilinmiyor, ancak eyalette sonbahar aylarında, güçlü ve kuru rüzgarların da etkisiyle orman yangınları sıklıkla yaşanıyor.

STÜDYO VOA

ABD’de düşmeyen enflasyon FED’e faiz indirtmedi – 1 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:30:56 0:00
XS
SM
MD
LG