Erişilebilirlik

BM ve Kuzey Kore Düzenli İletişim Konusunda Anlaştı


BM Siyasi İlişkilerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman ve Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yoing
BM Siyasi İlişkilerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman ve Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yoing

Kuzey Kore ve Birleşmiş Milletler, düzenli olarak iletişim olmak konusunda anlaştı.

Kuzey Kore’nin resmi haber ajansı KCNA, kıdemli bir BM yetkilisinin yakın zamandaki ziyareti sonrası bu anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Birleşmiş Milletler'in Siyasi İlişkilerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman, 2010’den bu yana ilk kez Kuzey Kore’yi ziyaret eden BM yetkilisi oldu. Feltman geçen hafta, Dışişleri Bakanı Ri Yoing ve Bakan Yardımcısı Pak Myong Guk ile görüştü.

KNCA, Feltman’ın ziyaretinin Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile BM Genel Sekreterliği arasında karşılıklı anlayışı derinleştirdiğini belirtti.

Haberde, Kuzey Kore’nin BM yetkilisi ile görüşmelerde, Kore yarımadasında hali hazırdaki gergin durumun, tamamen ABD’nin düşmanca siyaserti, nükleer tehdidi ve şantajından kaynaklandığını vurguladığı da yer aldı.

Feltman’ın ziyareti, ABD ile Güney Kore’nin bugüne kadarki en geniş kapsamlı hava tatbikatını başlatması sonrası gerçekleşti.

Kuzey Kore haber ajansı, hükümetin bu ortak tatbikatı, ABD’nin önleyici bir nükleer saldırısının habercisi olarak değerlendirdiğini de aktardı.

ABD ve Güney Kore’nin tatbikatı ise, Kuzey Kore’nin yeni bir kıtalararası balistik füze denemesi yapmasından bir hafta sonra başladı. Uzmanlar füzenin ABD’ye ulaşacak kadar güçlü olduğunu belirtiyor. Pyongyang bugüne kadar uluslararası yaptırımlara karşı gelerek bir çok nükleer test ve kıtalararası balistik füze denemesi yaptı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG