Erişilebilirlik

BM: 'Suriye'ye Yardım Yetersiz'


BM: 'Suriye'ye Yardım Yetersiz'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:49 0:00

Suriye’deki kasaba ve köylere acil yardım ulaştıran yetkililer, beş yıldır devam eden iç savaşta rejim yanlısı güçlerin kuşattığı bölgelerde kaygı verici yaşam koşullarıyla karşılaştı ve Suriye ve komşu ülkelerdeki mülteci kamplarında yardım ihtiyacının hızla arttığını söylüyor

Suriye’deki kasaba ve köylere acil yardım ulaştıran yetkililer, beş yıldır devam eden iç savaşta rejim yanlısı güçlerin kuşattığı yerleşim bölgelerinde kaygı verici yaşam koşullarının hakim olduğunu bildiriyor. Birleşmiş Milletler yetkilileri, iç savaşın yavaşlama sinyalleri vermediği Suriye’de ve komşu ülkelerdeki mülteci kamplarında insani ihtiyaçların hızla arttığını söylüyor.

İnsani yardım konvoyu, Suriye’nin kuşatma altındaki 42 bin nüfuslu Medaya kasabasına ulaştı. Kızıl Haç Sözcüsü, yardım görevlilerinin umutsuz bir halkla karşılaştığını söylüyor.

Pawel Krzysiek, gıda, ilaç ve diğer yardım malzemelerine bu kadar ihtiyaç olduğunu görmek çok üzücü olduğunu söylüyor. Yardım tırlarını giriş noktasında karşılamaya gelenlerin olduğunu ve kendilerine yardım ulaştığına inanamadıklarını da ekliyor.

Suriye’den telefonla bilgi veren Birleşmiş Milletler yetkilisi Adrian Edwards, erzak kutularında beş kişilik bir aileye bir ay yetecek kadar malzeme olduğunu söyledi. Yetkili, yardımın sürmesi gerektiğini söylüyor.

Rejim yanlısı güçlerin kontrolundaki kasaba ve köylerde açlıktan ölenler olduğu yolundaki haberlerin yayılması üzerine bölgeye yardım gönderildi.

Adrian Edwards, “Bir doktor bize insanların açlıktan öldüğünü ve özellikle kronik hastaların savunmasız olduğunu söyledi. Ama sağlıklı insanlar da risk altında. Çocuklar yemek için ot topluyor. Bu ellerindeki en son besin kaynağı. Ama etrafta mayınlar var.” şeklinde konuşuyor.

Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, bu tip haberleri medyanın üretip yaydığını öne sürdü.

Caferi, bu yalan haberlerin en büyük sorumlusunun El Cezire ve El Arabiye televizyon kanalları olduğunu söylüyor.

Şam hükümeti, yardım konvoylarının bir kısmını muhaliflerin elindeki iki kasabaya gönderdi. Savaşan tarafların kuşatması altında yaşayan Suriyeli sayısının 400 bini bulduğu tahmin ediliyor. BM Kalkınma Dairesi, bu yıl bölgedeki 22 milyon kişiye yardım etmek için üye ülkelere yaklaşık 8 milyar dolar yardım çağrısında bulundu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG