Erişilebilirlik

BM Heyeti Yeniden Suriye Yolcusu


Birleşmiş Milletler Baş Kimyasal Silah Denetçisi Ake Sellstrom
Birleşmiş Milletler Baş Kimyasal Silah Denetçisi Ake Sellstrom

Silah denetçileri, 21 Ağustos’taki kimyasal saldırıya ilişkin yeni incelemelerde bulunmak üzere birkaç hafta içinde Suriye’ye gidiyor

Birleşmiş Milletler’in baş kimyasal silah denetçisi ve ekibi, 21 Ağustos’taki kimyasal saldırıya ilişkin tekrar incelemelerde bulunmak üzere birkaç hafta içinde Suriye’ye gidiyor.

Suriye’ye geçen ay giden ekibin başkanı Ake Sellstrom, hem Suriye hükümetinin hem de isyancıların kimyasal silah kullandıklarına dair suçlamaları inceleyeceklerini, ancak Suriye hükümetine yönelik suçlamalara ağırlık verme olasılığının daha yüksek olduğunu söyledi

13 ya da 14 vakanın soruşturulması gerektiğini belirten Sellstrom, denetçilerin, 21 Ağustos saldırısından kimin sorumlu olduğu sorusuna yanıt vermeyeceğini söyledi. Amerika, bu saldırıda bin 400 kişinin öldüğünü kaydediyor.
Batılı ülkelerin, Birleşmiş Milletler’in bulgularının, sinir gazı kullanımında Suriye hükümetinin suçlu olduğunu gösterdiğini dile getirmesinden hemen sonra Rusya, raporun saptırılmış olduğunu bildirmişti.

İlgili bağlantılar

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG