Erişilebilirlik

Antalya'da Hayatını Kaybeden 4 Kişilik Ailede Siyanür Şüphesi


Antalya, Turkey
Antalya, Turkey

Antalya'da dört kişilik Şimşek ailesi evinde ölü bulundu. Olay yerine inceleme için gelen polis ve sağlık ekipleri rahatsızlanıp hastaneye kaldırılınca siyanür şüphesi ortaya çıktı. Baba Selim Şimşek'in intihar notu bıraktığı belirtiliyor.

Olay saat 02.00 sularında Konyaaltı ilçesi Siteler Mahallesi 1315 Sokak'taki 8 katlı bir binanın 8. katında meydana geldi.

Şimşek ailesinden haber alamayan bir yakınları eve geldi. Kapı açılmayınca apartmandan ayrıldı. Gece yarısı tekrar uğradı, kapı yine açılmayınca durumu Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

Eve giden ekipler de kimyasal madde kokusundan etkilendi

Polis savcılığın talimatıyla eve girdiğinde iki çocuklu ailenin hayatını kaybettiğini tespit etti. Babayla iki çocuğun cansız bedenleri salonda, anne Sultan Şimşek'inki ise banyoda bulundu.

Sağlık ekipleri ilk incelemede Şimşek ailesinin siyanür zehirlenmesine bağlı ölmüş olabileceğini belirtti. Şüphe üzerine bina boşaltıldı, güvenlik önlemleri alındı. Evdeki kokudan etkilenen 3 polis ve 3 sağlık görevlisi de hastaneye kaldırıldı.

Olay Yeri İnceleme Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü'yle Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, özel kıyafetler giyerek bina ve çevresinde inceleme yaptı.

Siyanür incelemesi için Afyonkarahisar'dan Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) ekibi geldi. 6 kişilik ekip güvenlikli kıyafetleriyle binada inceleme başlattı. Ölüm nedeninin siyanür olup olmadığı inceleme sonucu kesinlik kazanacak.

Evde intihar notu bulundu

Polis evde yaptığı incelemede Selim Şimşek’in bıraktığı intihar notunu buldu. Notta Şimşek, 9 aydır işsiz olduğunu söylüyor, maddi sıkıntılarla boğuştuğunu vurguluyor.

VOA Türkçe bilgi ve görüş almak üzere Antalya İl Emniyet Müdürlüğü’nü aradı. Ancak emniyet müdürlüğü açıklama yapmadı.

Türkiye Psikiyatri Derneği’nden intihar haberleri konusunda uyarı

Hafta başında İstanbul’un Fatih ilçesinde yaşları 48 ile 60 arasında değişen 4 kardeş evlerinde ölü bulunmuş ve kapıda “Dikkat siyanür var” yazılı bir not görülmüştü. Yapılan incelemelerde kardeşlerin siyanürden zehirlendiği ortaya çıkmıştı. Tanıyanlar, maddi sıkıntılar yaşadıklarını söylemişti.

Ölümlerin ardından cenazeleri almak isteyen olmadı. 4 kardeşin Mersin’deki üvey kardeşi, kendileriyle hiçbir zaman görüşmediklerini, cenazeyi kaldıracak maddi güçleri de olmadığını söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise kimsenin almaması durumunda cenazeleri belediyenin kaldıracağını duyurdu.

İntihar haberlerinin üst üste gelmesi üzerine Türkiye Psikiyatri Derneği bir uyarı yaptı. Derneğin internet sitesinde yer alan uyarıda "Son günlerde yazılı, görsel ve sosyal medyada intihar haberlerinin sıklıkla yer almaya başladığı görülmektedir. Medyanın bu haberleri detaylı olarak ilettiği ve hatta görsel materyalleri sıklıkla kullanıldığı görülmektedir. Medyada intihar vakalarının tüm detaylarıyla, dramatize edilerek, görsel öğeler eşliğinde sunulması, intihara eğilimli insan üzerinde olumsuz etkiler yarattığı bilinmektedir.” denildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG