Erişilebilirlik

Bilgisayar Korsanı Demokrat Parti Üyelerinin Özel Bilgilerini Yayınladı


Demokrat Parti kurumlarının güvenliğini iki kez ihlal eden bir bilgisayar korsanı, 200’e yakın Kongre üyesine ait kişisel bilgileri, e-posta adresleri ve telefon numaralarını yayınladı.

Guccifer 2.0 takma adını kullanan bilgisayar korsanı Wordpress sitesinde yayınladığı listede 194 eski ve yeni vekilin yanı sıra, bazı veri tabanı şifrelerini de paylaştı.

Bilgisayar korsanı, bazı Kongre üyelerinin önseçimlerde Hillary Clinton lehinde (rakibi Bernie Sanders’a karşı) taraflı davranmış olabileceğini, başkanlık seçimlerinin saçmalık olduğunu ve her şeyin göstermelik olduğunu savundu. “Uzun lafın kısası, buyurun size Demokrat Parti kampanya komitesinin kendi sunucularından bazı belgeler. İstediğiniz gibi kullanın” diye yazdı.

Bilgisayar korsanı, kampanya komitesinin güvenliğini kırmanın, Demokrat Parti’ninkinden daha kolay olduğunu söyledi.

İnternet sayfasında, vekillerin kişisel cep telefonu numaraları, ev adresleri, iş programları, basın sözcüleri ve daha birçok bilgi yer aldı.

Blog sayfasına ayrıca, bir komite üyesinin yolladığı ve vergi veri tabanı şifrelerinin olduğu bir e-postanın da ekran görüntüsü yüklendi.

Yayınlanan kampanya belgeleri arasında, bir Kongre üyesinin 200 bin dolarlık bir bağış çekini geri göndermek zorunda kaldığı bir e-posta da var. Federal yasalar, seçim bağışlarını 2 bin 700 dolarla sınırlıyor.

Kişisel iletişim bilgilerinin sızdırılması görece zararsız olsa da, Kongre üyeleri, kişisel e-postalarına da girilmiş olabileceğinden endişeli.

İlgili haberler:

'Moskova Bağlantılı Hackerlar Demokrat Parti Bilgisayarlarına Sızdı' İddiası

Demokrat Parti Kurultayı Öncesinde Gündemi Wikileaks Belirledi

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG