Erişilebilirlik

'Moskova Bağlantılı Hackerlar Demokrat Parti Bilgisayarlarına Sızdı' İddiası


Demokrat Parti, Rusya'da devlete bağlı internet korsanlarının bilgisayarlarına sızarak, rakip Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Donald Trump hakkında topladığı bilgilere erişim sağladığını bildirdi.

Durumu “ciddi” diye tanımlayan Demokrat Parti Başkanı Debbie Wasserman Schultz, CrowdStrike adlı bir şirketin yardımıyla hackerları sistemden atma konusunda zaman kaybetmediklerini ve sistemin tekrar güvende olduğunu söyledi.

Washington Post gazetesine yansıyan habere göre Demokrat Parti bilgisayarlarından kritik mali ve kişisel bilgiler çalınmış değil. Ancak gazete, Rus bilgisayar korsanlarının tüm elektronik posta mesajlarına ve görüşmelere bir yıl boyunca erişim sağlayabildiğini yazıyor.

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komisyonu’nun üst düzey Demokrat Partili üyesi tarafından yapılan açıklamada, olayın ayrıntısı verilmedi, ancak özellikle Ukrayna krizinden bu yana Washington ve Moskova arasındaki ilişkilerin geldiği noktada, Amerikan kurumlarına Ruslar’dan gelebilecek bir saldırının beklenmesi gerektiğinin altı çizildi.

Washington Post’a konuşan Rusya Büyükelçilik sözcüsü, ihlalden haberdar olmadığını bildirdi.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG