Erişilebilirlik

Belediyeden ‘Sakıncalı Kitap’ Operasyonu


Belediyeden ‘Sakıncalı Kitap’ Operasyonu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:18 0:00

Kayapınar İlçesine kayyum olarak atanan Belediye Başkanı Mustafa Kılıç bugün bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda masada onlarca kitap sergilendi. Kitapların bazılarının isimleri şöyle: Marksistler, Mao Zedung, Anarşizm, Zarahustra, İdeoloji Rüstem Cudi (Eski bir PKK yöneticisi)

Bu kitaplar belediye tarafından, DBP’li yönetim döneminde açılan eğitim kurumlarından toplandı. Önceki yönetimin açtığı Cigerxwîn Kültür merkezi kütüphanesi, Peyas Mahallesi, Fırat Mahallesi, Medya Mahallesi, Mezopotamya ve Barış Mahallesi Bilgi Evlerinin kütüphanelerinde yapılan araştırmalarda bulunan kitapların toplanarak imha edilmesine karar verildi.

Belediye binasında bir basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, bilgi evlerinde örgüt propagandası yapıldığını söyledi. Kitaplar arasında PKK’ya ait örgütsel dokümanların bulunduğunu vurgulayan Kılıç, “Bu toprakların kültürüyle, ahlakıyla, değer yapısıyla alakası olmayan materyallerle çocuklarımıza eğitim vermişler. Bakınız, Marksizm, Zerdüşlük, PKK’nın örgütsel dökümanları, dağdaki insanların yaşam alanları, PKK’nın örgütsel dokumaların tamamına yakını burada var. Bu kitaplar üzerinden çocuklarımıza eğitim veriyorlardı” dedi.

Kültür evlerinde eğitim alan çocukların yaş aralığının 8 ile 15 arasında olduğunu belirten Kılıç, bu yaştaki çocuklara psikolojisine göre eğitimler verilmediğini anlattı. Kılıç bu merkezlerdeki öğretmenlerin işine son verildiğini de vurgulayarak, “Burada faaliyette bulunan öğretmenleri vardı, tespit ettiğimiz yaklaşık 20 kişi. 20’si de onların değer ailesi dedikleri, dağda akrabası olan veya güvenlik güçlerimiz tarafından etkisiz hale getirilen insanların akrabaları ve yakınları. Özellikle bu evleri kullanarak, ikna evleri veya adam kazanma evleri gibi kullanarak, tespitlerimizi yaptık ortaya koyduk. Böyle yüzlerce kitap var. Çocuklarımıza cinsel içerikli kitaplarla eğitim veriyorlar. Sosyalizm’e, Marksizm’e, Leninizm’e yönelik eğitimler vermişler. Yahudiliği ve Hıristiyanlığı anlatmışlar. Bu toprakların değeri olan İslam inancıyla, bizim kendi kültürümüzle alakalı zerre kadar eğitim yok. Zarokistan’da 120 çocuğumuz eğitim görüyor. Orada görev yapan öğretmenleri tamamı da aynı şekilde yine bu yapıya mensup insanlar. Onlarında işine son verdik” diye konuştu.

Belediyenin Kürtçe kurslarının sürdüğüne dikkat çeken Kılıç, bilgi evlerinde Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına uygun eğitim verileceğini de sözlerine ekledi.

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG