Erişilebilirlik

Belçika Polisi Bir Şüphelinin Peşinde


İngiliz medyasına göre Belçika polisi, onlarca kişinin hayatını kaybettiği Brüksel’deki saldırılarla ilgili olarak bir kişi için aranıyor ilanı yayınladı.

Söz konusu şüpheli, Zaventem Havaalanı’ndaki saldırıda güvenlik kameralarınca kaydedildi. Şüpheli, saldırgan olduğu düşünülen iki kişi ile yan yana görülüyor. İki saldırganın üzerlerindeki bombaları patlatarak hayatlarını kaybettikleri düşünülüyor.

Belçikalı savcı Frederiz Van Leeuw, polisin, şapka ve açık renk ceket giyen şüpheliyi aradığını kaydetti. Savcı, ülkenin çeşitli bölgelerinde süren operasyonlarda, Schaerbeek’te bir apartman dairesinde patlayıcı madde, kimyasal karışımlar ve IŞİD bayrağı bulunduğunu kaydetti.

Savcı ayrıca havaalanındaki saldırının iki intihar bombacısı tarafından düzenlendiğini düşündüklerini de kaydetti. Havaalanında bir bomba daha bulunmuş, daha sonra kontrollü şekilde patlatılmıştı.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de, Zaventem Havaalanı’nda düzenlenen saldırıda 14 kişi hayatını kaybetmiş, 80’den fazla kişi de yaralanmıştı.

Aynı saatlerde Maelbeek Metro İstasyonu’nda meydana gelen patlamada da 20 kişi hayatını kaybetmiş, 100’den fazla kişi de yaralanmıştı. Belçikalı yetkililer metro saldırısının da intihar bombacısı tarafından düzenlendiğini belirtiyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG