Erişilebilirlik

Bedri Baykam: “Türkiye’de Gelinen Nokta Akıl Tutulması”


Bedri Baykam: “Türkiye’de Gelinen Nokta Akıl Tutulması”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:57 0:00

Ünlü ressam Bedri Baykam Türk Vatanseverler Birliği’nin organize ettiği Ulusal TV’nin Washington’daki etkinliğine katıldı.

Etkinlik sonrası Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtlayan Baykam, Türkiye’de gelinen noktayı 'akıl tutulması' olarak niteledi.

Baykam, “merkez medyada sıfatında profesör yazan insanlar bu tek adam rejimine geçmenin iyi mi kötü mü olacağını ve buna benzer görüşeri çok ciddi biçimde saatlerce konuşuyorlar, yani artık bütün bakanlar kurulunun atandığı, görevden alınabildiği, parlamentonun feshedilebildiği, bütün kararların tek kişi tarafından alındığı tek kişinin hem parti başkanı, hem genelkurmay başkanı, hem cumhurbaşkanı hem başbakan olduğu bir ortamda bir parti devletine geçiş yapmaktan söz ediliyor ve aynı kişi aynı anayasa teklifinde tarafsızlık yemini yapıyor. Buna benzer sayısız çelişki ve sayısız mantıksız olay var” şeklinde konuştu.

“Erdoğan ve AKP zarar görür”

Bedri Baykam, “böyle bir referandumun geçmesinin en başta sayın Erdoğan ve AKP’ye zarar vereceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Baykam, hayır çıktığı an bakanlar yine AKP’li, zaten bütün yetkiler ellerinde, kaybettikleri hiçbir şey yok, kazanan Türkiye olacak. Hayır çıktığı takdirde Türkiye büyük bir gerilim fay hattını aşmış olacak. Aslında buna en çok sayın Binali Yıldırım sevinecek çünkü kendisi Türkiye Cumhuriyeti’nin başbakanı olmaya devam edecek” dedi.

“Umutusuzluk referandumda ‘evet’ peşinde koşanlarda”

Baykam, “şu anda umutsuzluk referandumda ‘evet’ peşinde koşanlarda, o kadar umutsuzlar ki ‘hayır’ çıkarsa Türkiye iç savaşa gider diyecek kadar hayali hikayeler yazıyorlar, çünkü şu ana kadar ki anketler hayırların önde olduğunu gösteriyor, bunun umutsuzluğu yüzünden karanlık tablolar çizmek kendilerine yakışmıyor” dedi.

Baykam, yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarına da seslendi ve “herkes ne oy verecekse versin gitsin oyunu kullansın, öncelikle herkes gitsin oy versin” çağrısında bulundu.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG