Erişilebilirlik

Basra'da Bombalı Saldırılar


Irak’ın güneyinde Basra kentinde bomba yüklü araçlarla düzenlenen saldırılarda en az 10 kişi ölürken 16 kişi de yaralandı.

Saldırıların en kanlısı Basra’nın banliyölerinden birinde bir otobüs terminalinde meydana geldi. Eyalet güvenlik komitesi başkanı Ali el-Maliki saldırıda 10 kişinin öldüğünü açıkladı. Birkaç dakika önce Basra'nın merkezinde bir park yerinde bir diğer bomba yüklü aracın patlaması sonucu çok sayıda kişi yaralandı.

Şiilerin çoğunlukta olduğu Basra uzun süredir şiddet olaylarına sahne olmuyordu. Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı. Ancak aylardan beri el-Kaide ile bağlantılı Sünni militanlar yeniden mezhep çatışması çıkartmak için Şii hedeflere saldırıyor.

Öteyandan geçen hafta Bağdat’ta bakanlıklara düzenlenen yaklaşık 20 kişinin öldüğü saldırıların sorumluğunu el-Kaide’nin Irak kolu üstlendi.
50 kişinin de yaralandığı saldırılar çok sıkı korunan içinde yabancı elçiliklerin bulunduğu Yeşil Bölge yakınlarında meydana gelmişti.
Polise göre bomba yüklü iki araçdan biri adalet bakanlığı yakınında patlatılmıştı. İçişleri bakanlığı yakınındaki diğer aracı ise bir intihar bombacısı havaya uçurmuştu.
Daha sonra militanlar adalet bakanlığı binasına saldırarak Irak güvenlik güçleriyle çatışmaya girişmişti. Saldırılarda en az 6 polis ve 12 sivilin öldürüldüğü bildirilmişti.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG