Erişilebilirlik

Başkan Adayları Karikatüristler için Adeta Bir Altın Madeni


Başkan Adayları Karikatüristler için Adeta Bir Altın Madeni
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:55 0:00

Amerika’da başkanlık seçimleri, Demokrat aday Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi aday Donald Trump sayesinde karikatüristler için altın madeni.

Donald Trump fevri davranışları, dış görünüşü ve dev egosuyla, iyi bir karikatür malzemesi.

Karikatürist Matt Wuerker, Trump'ın saçlarınının başlı başına bir olay olduğunu belirtiyor. Wuerker ayrıca, "Saçını peruk yapıp üç yaşında çocuğa taksak bile akla Trump gelir. Solaryum turuncusu teniyle de dikkat çekiyor” diyor.

“Donald Trump’ı, 70 yaşında süslü sözler balonu üstüne doğada bile olmayan renklerde bir perukla çizmek kadar kolay bir şey yok” diyen Washington Post’un çizeri Michael Cavna da aynı görüşte.

Ülkenin ilk kadın başkan adayı da elbette hedefte. Wuerker, Clinton için, "Yanakları gülünce gerçekten çok ama çok ilginç oluyor. Gülümseyince yapay bir gülücük ikonuna benziyor. Yanaklarındaki büyük daireleri çizmek bile yeterli" diye konuşuyor.

Clinton'un kaba şekilde hedef alınabilip çok çirkin şekilde de çizebileceğini belirten Wuerker, bu yaklaşımı tercih etmiyor. Ama dünyanın dört bir yanındaki karikatüristler kendilerine böyle sınırlar koymuyor.

Siyasi karikatürler, kamuya mal olmuş isimlerin sanatçıların elinden çıkma çizimleri değil.

Çizerler, siyasi süreci yakından izliyor ve öne çıkarabilecekleri özellikler buluyor. Hillary’nin tedbirli halleri, pantolon ceket takımıyla özdeşleştiriliyor; Trump’ın süslü sözleri de saçıyla. Çalkantılı seçim süreci de bu karikatürler sayesinde daha da renkleniyor.

STÜDYO VOA

ABD’de düşmeyen enflasyon FED’e faiz indirtmedi – 1 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:30:56 0:00
XS
SM
MD
LG