Erişilebilirlik

Barzani Irak’taki Durumu Anlattı


Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Ankara’da bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi.

Barzani Irak’taki Durumu Anlattı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:48 0:00

Barzani, dün akşam geldiği Ankara’da bugün Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu’nda Bakan Mevlüt Çavuşoğlu ile 45 dakikalık bir görüşmede bulundu. Ardından Başbakan Binali Yıldırım tarafından Başbakanlık Konutu’nda kabul edildi. Yıldırım ile Barzani’nin 1 saatlik basına kapalı gerçekleşen görüşmesinde, Musul Operasyonu’ndaki on aşama başta olmak üzere Irak’ta yaşanan gelişmeler, terörle mücadele ve Türkiye ile IKBY arasındaki iş birliği konuları ele alındı, bölgesel meseleler değerlendirildi. Yıldırım ve Barzani, IŞİD ve PKK başta olmak üzere, Irak’ın huzur ve istikrarını hedef alan terör örgütleriyle ortaklaşa mücadele edilmesi ve iki ilişkileri ilerletilmesini kararlaştırdı.

Barzani ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 1,5 saatlik Mabeyn Köşkü’ndeki görüşmesinde de Musul’un IŞİD’den kurtarılması ve bölgedeki gelişmelerin ele alındığı açıklandı.

Mabeyn Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen görüşme 1,5 saat sürdü.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG