Erişilebilirlik

Bannon Eski İşine Geri Döndü


Beyaz Saray’daki görevinden ayrılır ayrılmaz Bannon, Donald Trump’ın seçim kampanyası ekibine katılmadan önce yönettiği Breitbart Haber’e geri döndü.

Breitbart, Bannon’ın dönüşünü web sitesinden duyurdu. Bannon’ın Cuma akşamı yapılan içerik toplantısına katıldığı belirtildi.

Bannon, haber kurumunun yönetimini 2012’de Breitbart’ın sahibinin vefatı sonrası üzerine almıştı. Bannon’un önderliğinde Breitbart aşırı sağcı kesime daha fazla hitap eden bir görüşe büründü.

Bannon, Trump’ın seçim kampanyasını popülist bir tona yönlendiren ve Trump’a Beyaz Saray’ı böylece kazandıran kişi olarak anılıyor. Ancak seçim sonrası Bannon Beyaz Saray’da, Başkan Trump’ın damadaı Jared Kusner dahil pek çok önemli isimle sorunlar yaşamaya başladı.

Beyaz Saray’dan ayrılışı sonrası Bannon, Breitbart’ın, daha önce de olduğu gibi, Başkan Trump’ın ilerleyişini durdurmak isteyen herkese meydan okuyacağını belirtti.

Bannon Bloomberg’e şunları söyledi: ‘Eğer herhangi bir kafa karışıklığı varsa hemen düzelteyim. Beyaz Saray’dan ayrılıyorum ve Başkan Trump’a Kongre’de, medyada ve iş dünyasında karşı olan herkese savaş açmaya gidiyorum.’ dedi.

Weekly Standard’a da konuşan Bannon, ‘Şu an özgürüm. Silahlarıma tekrar kavuştum. Biri bana Barbar Bannon lakabını uygun görmüştü. Kesinlikle her türlü muhalefetle çatışacağım.’ dedi.

Trump'tan Bannon'a teşekkür

Öte yandan Başkan Trump, Cumartesi Twitter’dan yazdığı mesajda, Steve Bannon’a hizmetleri ve seçim kampanyasındaki rolü için teşekkür etti.

Trump şunları söyledi: ‘Steve Bannon’a görevinden dolayı teşekkür ederim. Yalancı Hillary Clinton’a karşı yürüttüğüm kampanya sırasında ekibime katıldı ve harikaydı. ‘

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG