Erişilebilirlik

Bangladeş’te Kanlı Gösteri


İslam karşıtlarının cezalandırılmasına ilişkin yeni yasaların yürürlüğe girmesini isteyen protestocularla polis çatıştı, en az 15 kişi öldü

Bangladeş’in başkenti Daka’da polis ve protesto göstericileri arasında çıkan çatışmada en az 15 kişi öldü, yüzlerce kişi yaralandı.

İslam karşıtlarının cezalandırılmasına ilişkin yeni yasaların yürürlüğe girmesini isteyen protestocuların polise taşlarla saldırdığı, polisin plastik mermiyle karşılık verdiği bildiriliyor.

Yerel medyadan alınan haberlere göre iktidardaki Avami Birliği partisinin genel merkezi yakınlarında en az 15 ev yapımı bomba patlatıldı.

Sokaklara dökülen onbinlerce protestocunun otomobilleri ateşe verdiği ve dükkanları yaktığı da alınan haberler arasında.

Olaylardan sonra Daka’daki birçok yol ulaşıma kapatıldı.
Protestocular, ateist olarak tanımladıkları ve İslam dinini aşağıladıklarını iddia ettikleri İnternet blog’cularına karşı yeni yasaklar getirilmesini istiyor.

Yeni kurulan Hizafet-i İslam grubu 13 maddelik bir liste oluşturdu. Grup, ‘Tanrısız’ olarak nitelediği eğitim sistemine son verilmesini, kadın ve erkeklerin kamusal alanda ayrılmasını, kadın haklarına kısıtlamalar getirilmesini ve ülke çapında anıt ve heykel yapılmasına son verilmesini talep ediyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG