Erişilebilirlik

Bağdat’ta Çifte Saldırı: 22 Ölü


Irak’ta Perşembe günü düzenlenen iki ayrı intihar saldırısında 22 kişi öldü.

İlk bombanın hedefi Bağdat’ın doğusunda dükkanların bulunduğu bir caddeydi. Bu saldırıda 15 sivil öldü, 35 kişi yaralandı. İkinci saldırının adresi Bağdat’ın kuzeyinde, ülkenin en büyük askeri üssündeki otobüs durağıydı. Burada da 12 kişi öldü, 28 kişi yaralandı.

Bağdat’ta son aylarda meydana gelen neredeyse tüm intihar saldırılarının sorumluluğunu IŞİD üstlendi. Ancak Perşembe günü yaşanan bu saldırıları henüz üstlenen olmadı.

Iraklı askeri sözcü, IŞİD’in ülkede güçlü olduğu bölgelerden Felluce’de yediği darbelere rağmen, Bağdat’taki saldırıların azalmadığını söyledi.

Irak hükümet güçleri, 2014’ün Ocak ayından beri IŞİD kontrolünde olan Felluce’yi yeniden ele geçirmek için operasyonlar düzenliyor. Saldırılar, şimdilik Fırat Nehri’nin batısındaki bölge hariç, kenti üç bölgeden yapılabiliyor.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, Irak hükümet güçlerinin Felluce’yi ele geçirme operasyonu sırasında sivillere yönelik istismar yapıldığı haberlerini incelemeye çağırdı.

Uluslararası örgüt, Felluce’deki hastanede tedavi altına alınan yüzlerce kişinin, Irak hükümet güçleri askerleri tarafından fiziki saldırıya uğradığını bildiriyor.

Birleşmiş Milletler, Felluce’de yaklaşık 50 bin sivilin mahsur kaldığını tahmin ediyor. Aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişinin, kentten kaçmak için 300 metre genişliğindeki Fırat Nehri’ni yüzerek geçmeye çalışarak boğulduğu bildiriliyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG